Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kylian Mbappé eist maar liefst 100 miljoen euro van Paris Saint-Germain

Laatste update:

Kylian Mbappé is niet alleen bezig met zijn gebroken neus en het EK met Frankrijk. De 25-jarige superster eist namelijk maar liefst honderd miljoen euro van zijn voormalig werkgever Paris Saint-Germain, zo meldt onder meer L’Équipe. PSG zou hem namelijk sinds april al geen salaris meer hebben uitbetaald.

Mbappé verhuisde deze zomer na een ware transfersoap naar Real Madrid. De steraanvaller maakt transfervrij de overstap van PSG, waar hij sinds de zomer van 2017 speelde. Nu lijkt Mbappé echter nog altijd niet verlost van zijn voormalig werkgever, dat hem liefst honderd miljoen euro verschuldigd is.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Toen duidelijk werd dat Mbappé niet langer voor PSG zou blijven spelen, was het te verwachten dat er dubieus gedrag van de hogere rangen binnen de club zou volgen. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat de Parijzenaren hun vertrekkende spelers slecht behandelen.

Eerder waren spelers als Marco Verratti, Thiago Silva en Adrien Rabiot slachtoffer van het wangedrag van het Parijse bestuur. Ook de fanatieke aanhang van PSG wordt vaak ingezet om spelers die willen vertrekken te intimideren.

Nu heeft het juridische team van Mbappé besloten om PSG een officiële notificatie te sturen waarin het volledige te betalen bedrag wordt geëist. Dit bedrag is wat er in het contract staat aan salarissen en bonussen en bedraagt dus bijna honderd miljoen euro.

Beide partijen zullen spoedig met een oplossing moeten komen, daar het contract van Mbappé in Parijs loopt tot 30 juni. Wanneer er geen oplossing komt, zal Mbappé vermoedelijk verdere juridische stappen ondernemen.

Mbappé zit momenteel midden in het EK met Frankrijk, maar kwam vrijdag tegen Nederland (0-0) niet in actie door een gebroken neus. Vermoedelijk keert de steraanvaller nog wel terug dit toernooi, al zal dat met een masker zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zolang hij nog werknemer is, zul je hem zijn salaris moeten betalen. Als ze echt zijn salaris hebben achtergehouden, dan heeft Mbappe het volste recht om daar actie tegen te ondernemen.

22 juni 2024 om 11:33

Die krijgt zijn geld wel. Uiteindelijk. Het is eerder triest om te zien hoe de club met hem omgaat zodra hij een stap omhoog wilt maken. Na alles wat hij voor ze heeft gedaan wordt hij nog even flink genaaid op het einde. Helaas gebeurt dat wel vaker in de voetballerij. Je tekent een contract wat zij je aanbieden, je houdt je precies aan alles wat erin staat en dan op deze manier weg moeten gaan. Triest.

Hoeveel je ook verdient, als je daadwerkelijk maanden geen salaris krijgt snap ik hem wel. Hij heeft zich altijd normaal opgesteld ondanks dat hij zijn contract niet ging verlengen. Netjes meer dan 40 goals gemaakt in de CL, Ligue 1 en beker. Nooit verzaakt of blessures gefaked. Dan moet je gewoon blijven betalen totdat hij transfervrij is. Nare clubleiding daar in Parijs.

22 juni 2024 om 10:40

Bijna helemaal met je eens, behalve het gebruik van Real Madrid en zelfs PSG om een beter salaris te krijgen. Maar inderdaad, hij hoort te krijgen waar hij recht op heeft. Vraag me wel af waarom dit bericht "nu pas" naar buiten komt?

22 juni 2024 om 11:22

Hoe bedoel je? Dit is gewoon naast een hobby, ook werk voor hun. Dus als hij een andere club/potentiele werkgever gebruikt om meer salaris te verdienen dan is dat zijn goed recht, ongeacht hoeveel dat dan is. Als hij vindt dat hij een X bedrag hoort te verdienen dan mag hij dat vinden, en als PSG er in mee gaat, dan vinden zij ergens ook dat hij dat geld waard is. Het is ook gewoon business he, prof voetbal.

22 juni 2024 om 11:35

Dit zijn berichten die eigenlijk niet zo snel naar buiten zullen komen. Maarja hij wilt ergens anders spelen, dus dan wordt het lekker moddergooien na elkaar. Vind het sowieso maar vreemd dat salaris drama op straat komt te liggen.

22 juni 2024 om 11:11

Hij heeft zeker recht op zijn achterstallige salaris, maar Mbappé heeft zich ook al verschillende keren niet netjes opgesteld naar de club. Als we de verhalen moeten geloven is hij zelf ook een behoorlijk vervelend mannetje.

22 juni 2024 om 11:39

Wat heeft hij precies gedaan dan? Netjes zijn contract uitgediend. En als je niet wilt verlengen ben je in 1x een vervelend mannetje. Zo wordt je als voetballer haast gedwongen om te blijven. En als je zo'n jongen 100 miljoen geeft, snap ik wel dat hij naast zijn schoenen gaat lopen. Je ziet het steeds vaker, dat hoe hoger het salaris van een speler is, hoe meer drama er is. Kijk maar naar Messi, Neymar, Pogba...

22 juni 2024 om 11:41

Wat bedoel je eigenlijk? "Hij heeft er recht op maaaaarr het is een kwal van een vent". Is het dan zijn schuld dat zijn werkgever niks uitbetaald?

22 juni 2024 om 12:40

Denk dat het ook wel meevalt hoe vervelend hij daadwerkelijk is. Nu hij vertrekt zal de meest waardevolle speler wel weer constant lastiggevallen worden met contract onderhandelingen. Gaat dat niet naar hun zin, maakt de media daar weer van dat hij vervelend is.

Bijna 100 miljoen, voor 3 maanden salaris... Ik wil Mbappé gelijk geven, maar deze bedragen maken t wel moeilijk medelijden met m te hebben

22 juni 2024 om 09:51

Je hoeft geen medelijden met hem te hebben maar hij heeft gewoon gelijk!
Salaris hoort uitbetaald te worden. Het is ook niet zo dat PSG het niet kan betalen.
Walgelijk ook om de harde kern in te zetten wanneer spelers dreigen te vetrekken.

22 juni 2024 om 09:57

Ik heb ook geen medelijden met hem, maar elke werkgever hoort salaris uit te betalen.

22 juni 2024 om 10:19

Je hoeft geen medelijden te hebben, maar wel begrip. Geen salaris krijgen is voor geen enkele werknemer not done, dus ook niet als het om extreme bedragen gaat.

Dit zou het gedrag van Mbappe wel kunnen verklaren de afgelopen maanden, ik zou ook boos worden als ik geen salaris krijg!

Als buitenstaander zou je zeggen dat PSG gewoon dient te betalen, echter is dat wat makkelijk als je geen inzicht hebt in de eerdere afspraken over die loyaliteitsbonus.

22 juni 2024 om 10:06

Loyaliteibonus of niet, maandelijkse betalingen van het salaris moeten uitbetaald worden, ik heb er met mijn oude werkgever ook een heel gedoe over gehad, maar puntje bij paaltje moet het gewoon uitbetaald worden

22 juni 2024 om 10:25

Het artikel vermeldt dat dit het bedrag is aan salaris en bonussen dat hij tegoed heeft. Het is wat zijn advocaten ook eisen. Dat zal niet gebaseerd zijn op eerdere afspraken over een loyaliteitsbonus.

22 juni 2024 om 10:36

Ik dacht dat het verhaal was dat PSG vindt dat Mbappe die bonus moet terugbetalen aangezien hij niet bij PSG blijft na dit seizoen. Daarom hebben ze zijn salaris ingehouden om die bonus op die manier eenzijdig te compenseren.

22 juni 2024 om 10:47

Hij heeft twee maanden salaris nog tegoed, dat is 12 miljoen, en over dit seizoen hebben ze hem de 80 miljoen bonus niet betaald. Dat was oplopend van 70 vorig seizoen, naar 80 dit seizoen en van de 90 die was opgeschreven voor volgend seizoen heeft hij dus afgezien. Althans, volgens Leekiep.

En terecht. Hij heeft gewoon recht op het overeengekomen salaris. Hij heeft het vast niet 'nodig' maar het is gewoon zijn geld. Wat een baggerclub is het ook he, gadverdamme.

Lijkt me logisch dat Mbappe daar achter aan zit. PSG houdt zich niet aan de afspraken in een contract wat ze beide hebben ondertekent. Dat die El-Khelaifi er nog steeds niet tegen kan dan Mbappe in februari bekend maakte dat hij zou vertrekken, betekent niet dat hij geen salaris gaat geven aan Mbappe. Zijn arrogantie wordt hier totaal afgestraft nadat ze Mbappe zijn contractverlenging in 2022 gingen vieren tot 2025 terwijl het in werkelijkheid 2024 was. En ook met die praatjes dat Mbappe nooit transfervrij zou vertrekken. En nu mag die straks nog honderden miljoenen naar Mbappe overmaken haha.

Goh.. is dat niet waar Frankrijk nou zo bekend om staat? Je verwacht het niet hè Kylian.

Geen lonen betalen is uitsluiten van Europees voetbal.
Simpel zat, de Uefa kan en mag dat gewoon besluiten.

22 juni 2024 om 11:00

De UEFA heeft vrij korte lijntjes naar Macron en Qatar, PSG zal nooit gestraft worden, voor wat dan ook. Zeker niet nadat PSG de UEFA steunde tegenover de Super League plannen.

22 juni 2024 om 11:12

Yep, dat kan de UEFA zeker, maar Ceferin en Nasser slapen in 1 bed, dus die kan nog z'n stokje ervoor steken.

Overigens denk ik dat ze gewoon eind juni als zijn contract afloopt gaan betalen Dit is een pesterij waarmee ze (nasser en co) willen kijken hoe ver ze het op de spits kunnen drijven, want juridisch hebben ze geen paal om op te staan. Ook die van Ceferin niet als UEFA baas.
En voor PSG is 100m natuurlijk wat de achternicht van de secretaresse van de emir in een fortnight besteed als ze gaat winkelen in Parijs, Londen en Milaan. Een schijntje.

Het is ook kostelijk dat PSG heel stoer 200 miljoen afwees vorig jaar en hem een gigantisch contract met enorm tekengeld heeft laten tekenen en dat hij nu alsnog gratis naar Real Madrid gaat. Ik snap de frustratie bij PSG maar als je zelf zo dom handelt moet je maar op de blaren zitten. Je kan niet zo maar onder je contractuele verplichtingen uitkomen omdat je zelf bijna een half miljard hebt geriskeerd om Mbappe te houden in de hoop ooit de CL te winnen wat ironisch genoeg Real Madrid heeft gedaan dit seizoen.

Voor mij mag PSG uitgesloten worden van deelname in Champions League. Groot gelijk van Mbappé om deze walgelijke club in gebreke te stellen

Walgelijke club blijft het. Bizar dat er nog spelers heen willen. Ja je krijgt een prima salaris maar zodra je ervoor kiest om weg te gaan krijg je toch je salaris niet. Dat ze hier maar hard voor gestraft worden.

Kleine club, dat PSG. Mbappe zal hier zelf niets mee doen. Zijn advocaten pakken dit op en zijn ouders leiden dit verder wel in goede banen. Zo werkt dat als je rijk bent

Ik snap dit gedrag niet van PSG. Je weet dat als het tot een rechtszaak komt je geheid verliest want ze hebben geen poot om op te staan. Daarnaast schaadt het alleen maar je reputatie en denken spelers vervolgens wel 2x na om een contract te tekenen bij je club wanneer ze de ambitie hebben later nog een stap omhoog te maken. Is dit dan echt gewoon om te tonen dat je een groot lid hebt? Sneu.

Verdiend deze man 50 miljoen per maand?

22 juni 2024 om 17:33

100M per jaar bruto dus neen maar volgens mij zit er ook een bonus van 86M bij die niet uitbetaald is.

Dat is ook knap dom van PSG. Ongeacht hoe hard je ook staat te stampen als een kind van vier dat je het oneerlijk vindt, salaris moet gewoon betaald worden en dat zal ook de enige oplossing zijn

Bizarre bedragen, zijn neus wordt er niet beter van. Het voetbal ook niet. Deze bewegingen maken het voetbal in zekere zin kapot

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren