Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

2 spelers lijken zeker van basisplaats in Oranje na aanschuiven op persconferentie

Laatste update:

Jerdy Schouten en Denzel Dumfries waren vrijdagmiddag aanwezig op de persconferentie bij Oranje. Doorgaans zijn spelers die deelnemen aan een persconferentie voorafgaand aan een wedstrijd verzekerd van een basisplaats, waardoor een voorzichtige conclusie kan worden getrokken dat het tweetal komende zondag tegen Polen in de basis start.

Dumfries geeft aan ontzettend veel zin te hebben in het eindtoernooi. Tijdens het vorige EK in 2021 was de rechtervleugelverdediger nog goed voor twee doelpunten en vulde hij een belangrijke rol in in het elftal van Frank de Boer.

“Je speelt de wedstrijden in deze periode kort achter elkaar, maar we zijn klaar voor de start van het EK. Ik denk dat we er allemaal heel veel zin in hebben. Je proeft de honger naar resultaat, naar iets winnen. We hebben nu meerdere spelers die al de nodige ervaring hebben op eindtoernooien, dus dat moeten we in ons voordeel gebruiken”, aldus Dumfries.

Dumfries wilde nog niets kwijt over de opstelling tegen Polen. "Dat zien we de dag vooraf wel als we de PowerPoint-presentatie krijgen. Ja, dan krijg je een mooie presentatie met wat fotootjes van gezichten. We zijn hongerig naar een mooi resultaat."

Voor Schouten wordt het het eerste eindtoernooi met het Nederlands elftal. “Het is heel mooi om op dit podium te kunnen spelen, het is het hoogste van het hoogste.”

Schouten, die een geweldig seizoen achter de rug heeft bij PSV, stelt dat er binnen de selectie en staf maar één groot einddoel heerst. “Dat we het winnen, dat is waar we voor gaan. Ik kijk er enorm naar uit.”

Door de aanwezigheid van Dumfries en Schouten op de persconferentie lijken de twee zeker van een basisplaats tegen Polen. De verwachting is dat Xavi Simons, net als tegen IJsland, de tandem aan de rechterkant zal gaan vormen met Dumfries. Dat zou betekenen dat Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong, die tegen Canada de rechterkant invulden, op de reservebank zullen beginnen.

Schouten zal zijn plek op het middenveld dus behouden. Vermoedelijk maken Joey Veerman en Tijjani Reijnders het middenrif compleet. Nederland speelt zondag om 15:00 uur het eerste groepsduel op het EK tegen Polen, dat het moet doen zonder de geblesseerde Robert Lewandowski.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat niemand wat anders verwacht had, koeman zou denk nooit starten zonder Dumfries. Gakpo heeft ook credits opgebouwd bij Koeman dus die speelt ook gewoon, terwijl ik liever Malen zie starten.
We gaan het zien, hoop dat Koemen een mooi EK neerzet met deze jongens.

14 juni 2024 om 14:37

Dumfries/geertruida kan je over twisten in een 4 mans verdediging. Zolang Frimpong maar start, want anders vind ik het een hele vreemde keuze. Verder is het logisch dat Maatsen niet start. Zeker met 4 man achterin. Hij zit pas net bij de groep en in een 4 mans verdediging zal van de Ven of Aké hopelijk de linksback worden.

14 juni 2024 om 14:38

Geertruida is wel veel beter aan de bal. Die zou ik sowieso tegen Polen laten starten. Aangezien ik er vanuit ga dat die de ruimtes heel klein zullen houden.

14 juni 2024 om 14:42

Mijn voorkeur gaat ook uit naar Geertruida. Zeker als Frimpong ook start. Die zijn meer complementerend aan elkaar denk ik dan Frimpong en Dumfries.

14 juni 2024 om 14:46

Ik had liever gezien dat Koeman 5212 of 532 met hoe je het noemen wil ging spelen. Met de goede (beste van de wereld) verdediging die we hebben had je daar 5 monsters neer kunnen zetten die elke wedstrijd de 0 zouden moeten kunnen houden. Het middenveld is niet zo sterk zonder frenkie. Ik weet dat Veerman en Schouten veel fans hebben, en ik heb vertrouwen in hun (en nog meer in Reijnders) maar we kunnen wel stellen dat ons middenveld het minst is dit EK. In de aanval hebben we snelle creatieve spelers en spelers met een goed schot in de benen. Tegen Polen en Oostenrijk kan een 433 nog wel maar tegen Frankrijk zou ik heerlijk op de counter spelen met Malen. We hebben daar het perfecte team voor nu. Het is niet Hollandse school maar ik denk dat we zo ver kunnen komen.

14 juni 2024 om 14:46

Frimpong start niet, kan me niet voorstellen als Dumfries in de basis staat.

Verbruggen
Dumfries - De Vrij - Van Dijk - Ake
Schouten - Veerman
Reijnders
Simons - Depay - Gakpo

14 juni 2024 om 14:49

@ceejah - Kan me niet voorstellen dat het Frimpong én Dumfries wordt. Dumfries en Simons of Geertruida en Frimpong.

14 juni 2024 om 14:49

Ceejah, hoe weet je dat? We hebben Frimpong en Dumfries helemaal nog niet samen gezien.

14 juni 2024 om 14:50

Simons zou echt geen basis mogen staan met wat hij in oranje heeft laten zien

14 juni 2024 om 14:53

Het moet toch een keer gaan keren. Ik heb vertrouwen in Simons. Als het eenmaal gaat lopen bij hem dan kan hij goede dingen voor ons laten zien.

14 juni 2024 om 14:56

@mentalist - Zeker weten kan niet, daarom zet ik er bij "denk ik". Gezien de specifieke kwaliteiten van Geertruida en Dumfries denk ik dat Geertruida met zijn kwaliteiten meer complementerend is aan Frimpong dan Dumfries. Daarbij zie ik meer kwaliteiten die overeen komen met elkaar dan dat zij complementerend zijn.

Ik hoop in ieder geval niet op Simons rechtsbuiten. Die komt in mijn optiek veel beter uit de voeten op links of op 10.

14 juni 2024 om 14:59

Liever Xavi op 10 en Malen erin. Ik vind Malen nog steeds beter dan Frimpong ook op rechts. Meer dreiging, betere passeerbeweging, beter neusje voor de goal, en op techniek en scorend vermogen zijn ze gelijkwaardig. Frimpong blijft een veredelde verdediger.

14 juni 2024 om 15:06

Simons? Laat ma die Simons goed op de bank lekker aan een melkfles zuigen!

14 juni 2024 om 15:06

Ik vind Malen juist de ideale invaller. Mij valt hij nooit echt op als hij basis staat, maar als invaller kan hij mij wel vaak bekoren.

14 juni 2024 om 15:24

Zie ook liever Malen ipv Gakpo. Verder prima opstelling

Verbruggen
Dumfries
De Vrij
Van Dijk
Aké
Reijnders
Schouten
Veerman
Xavi Simons
Depay
Gakpo
14 juni 2024 om 15:26

Xavi op de plek van Reijnders, Geertruida op de plek van Dumfries en Frimpong op die van Simons!

14 juni 2024 om 15:37

Met 5 man achterin houden we ook nooit de 0 hoor, in het verleden nog ingemaakt door Frankrijk. Je komt dan totaal niet aan het voetballen voorin.

14 juni 2024 om 15:38

@hazardinho, in het verleden ook Frankrijk ingemaakt met 4 man achterin. Verleden zegt niet zoveel op een EK.

14 juni 2024 om 15:39

@burwatti,

Tis niet mijn favo opstelling. Verwacht dat Koeman met deze opstelling zondag gaat starten (mits geen blessures).

14 juni 2024 om 15:40

Het is gewoon een feit (statistieken) dat wij gemiddeld genomen minder doelpunten tegen krijgen tegen grotere landen als wij met 5 man achterin spelen dan met 4 man achterin. Als er naar alle uitslagen sinds het vorige EK gekeken wordt.

14 juni 2024 om 15:58

Nou kom maar met cijfers dan. Vorige periode Koeman stond het altijd waardeloos met 5 man achterin en ging het pas lopen na omzetting naar 433 na de rust. Idem bij van gaal en fdb.

14 juni 2024 om 16:12

Kan je ergens al je reacties teruglezen? Ik heb die cijfers namelijk onlangs ook ergens geplaatst, maar ga dat niet nog een keer helemaal uitzoeken.

14 juni 2024 om 16:27

Met Dumfries ga je zowieso geen Frimpong nodig hebben, die man heeft moeite met naar voren passen, en naar de juiste kleur. Zelfs een hoge bal is dramatisch. Ik heb liever iemand die vooruit denkt en snel naar voren denkt, want dan heb je meer aan een Veerman, Wijnaldum, Frimpong, Weghorst, Malen. Met Dumfries heb je meer aan betonvoetbal. Spelen op een saaide 1-0 of een moeizame 3-2. Met Frimpong en Xavi moet je snelle backs hebbe zoals Van de Ven, Frimpong en Maatsen. Dumfries daar ga je gewoon nooit de halve finale spelen laat staan finales. Met Maatsen en Frimpong ga je dat wel bereiken. Die hebben voorzet, kunnen scoren en kunnen snel vooruit denken. Precies wat Depay, Brobbey, Xavi, Gakpo en Malen nodig hebben. Je ziet dat Koeman steeds meer speeltijd geeft aan Frimpong en Dumfries krijgt steeds minder minuten. Ook een Gravenberch zou ik willen zien met Frimpong en Xavi. Die man speelt erg vooruit en kan de ruimtes voor goed lezen. Frenkie is net als Dumfries, vertragend en schakelt langzaam naar voren. Misschien is het wel einde tijdperk voor Frenkie en Dumfries en moet je het hebben van Gravenberch, Veerman, Maatsen en Frimpong. Ook Zirkzee zie ik liever dan een Brobbey.

14 juni 2024 om 17:00

Krijgen we dus nagenoeg hetzelfde samen gedoe als op het wk.. Jongens als Frimpong zorgen teminste voor leven. Kan me niet voorstellen dat je hem ernaast zet, zeker niet na zo’n invalbeurten. Als het echt zo wordt dan ben ik nog meer klaar met Koeman dan ik al was

14 juni 2024 om 14:46

Nja of ik anders van Koeman had verwacht? Nee dat misschien niet , maar mijns inziens is dit wel een verkeerde keuze. Ik denk dat namelijk betekent dat wanneer Dumfries speelt dat Frimpong niet gaat spelen, en dat zou ik toch wel een fout vinden.

14 juni 2024 om 15:08

Dat is een grote fout inderdaad. Dumfries kan goed zijn in Oranje, maar je zet jezelf wel in een bepaalde hoek qua type voetbal. Het wordt gejaagd en opportunistisch. Met Frimpong en Geertruida kies je voor verzorgd voetbal, dominantie en sta je tactisch beter.

Dumfries is goed en hij levert, maar hij is te matig aan de bal. Je gaat daardoor met een matige vleugelspeler spelen. Dan kun je beter met Geertruida kiezen voor een man extra op t middenveld in balbezit en de heerlijke voorzetten en acties van Frimpong.

14 juni 2024 om 15:10

@inke, volledig mee eens, als er 1 is die op moet stellen is het onze frimpong. Helaas zie ik dit koeman niet doen en lekker save spelen met Dumfries en Xavi aan de buitenkant. Van mij apart zetten ze frimpong lekker met Dumfries aan de rechterkant, maar dit gaat die absoluut niet doen.

14 juni 2024 om 15:12

Maar is dat echt zo? Dat Dumfries en Frimpong niet samen kunnen? Of hebben we dat op VZ verzonnen? Heeft Koeman daar al eens iets over gezegd? Hebben we ze al samen zien spelen? Ik zou het zonde vinden als Frimpong niet speelt en snap tegelijkertijd wel dat Dumfries veel krediet heeft.

14 juni 2024 om 15:21

Ik denk wel dat het kan Leidsehood alleen zie ik het Koeman niet zo gauw doen.

14 juni 2024 om 15:28

Is altijd erg voorbarig om het nu al een 'grote fout' te noemen, want er is nog geen wedstrijd gespeeld op het EK. Ik denk ook dat ze met Frimpong moeten gaan spelen, maar het is ook erg handig om 2 verschillende speelstijlen te kunnen hanteren tijdens een wedstrijd.

14 juni 2024 om 15:29

Ja fair enough. Koeman houdt natuurlijk graag vast aan voor hem bekende spelers en opstellingen.

14 juni 2024 om 14:51

Ja Dumfries vind ik wel een beetje jammer; betekent namelijk geen Frimpong. Dan is het echt hopen dat Frimpong invalt en weeeer scoort. Dumfries is goed maar Simons brengt weinig vanaf rechts en Geertruida brengt verdedigend veel meer en ook een extra mannetje op het middenveld. Hoop dat Koeman nog van gedachten verandert.

14 juni 2024 om 16:19

Dumfries scoort anders ook nog wel eens in Oranje. Ik zie de indraaiende balletjes van Veerman bij de tweede paal al zo ingelopen worden door Dumfries. Heerlijk...

14 juni 2024 om 14:51

Malen doet het heel erg goed als invaller. Ben bang dat Koeman hem als troef in de hand houdt. Ik hoop dat het 433 wordt met Gakpo, Depay en Frimpong, Reijnders, Veerman en Schouten en achterin Aké, Van Dijk, de Vrij/de Ligt (mij om het even) en Dumfries.

Gewoon dezelfde 11 als tegen IJsland lijkt me, al zie ik Koeman nog wel aan om Gini ipv Veerman te zetten. Daarnaast zijn Malen en Frimpong heerlijke spelers als invallers als de tegenstander wat meer vermoeid is.

14 juni 2024 om 14:32

Veerman laten starten inderdaad. Was een prima opstelling.

14 juni 2024 om 15:10

Was aardig, maar voetballend vind ik ons veel sterker als we met Frimpong spelen. Dumfries is een niet tegen te houden storm, maar helaas gaat het de helft van de tijd mis als hij de bal aanneemt. Daarnaast is hij voetballend en in de passing gewoon matig en heeft hij niet heel veel gespeeld afgelopen seizoen.

14 juni 2024 om 15:25

Frimpong is geen concurrent van Dumfries, dat is Geertruida. En dan vind ik Dumfries een betere back. Geertruida is verdedigend wat stabieler, maar je hebt verdedigend al redelijk wat kwaliteit staan.

14 juni 2024 om 15:34

@oenieboy

Je kiest of voor Geertruida en Frimpong. Of voor Dumfries en Malen.

Geertruida is verdedigend stabieler en in de opbouw vele malen beter. Daarnaast schuift hij naar binnen waardoor je een extra man op t middenveld krijgt.

Wat Dumfries kan is opportunistisch naar voren stormen en voor chaos zorgen in de verdediging van de tegenstander.

Frimpong en Dumfries hebben vaak dezelfde looplijnen. Dan zou je hun speelwijze moeten veranderen, maar dat is niet logisch. Beter 1 van de 2 opstellen en daar een complementaire speler bij zoeken.

14 juni 2024 om 14:39

Deze mening deel ik, het inbrengen van malen en frimpong gaat een wapen zijn waar we iedereen mee kapot kunnen spelen.

14 juni 2024 om 14:59

Al kan de tegenstander daar wel op anticiperen door ook verse krachten in te brengen...

14 juni 2024 om 14:48

Met de vorm van Frimpong is dat gewoon een heerlijke speler om mee te starten en kan t vanuit de basis al 1 van je sterkste wapens zijn

14 juni 2024 om 14:57

Polen zal waarschijnlijk niet ver van de eigen 16 af verdedigen dan heb je meer aan Denzel met terug-kop-balletjes voor het vijandelijke doel...

14 juni 2024 om 15:40

Je hebt juist meer aan Frimpong die in de kleine ruimte nog een actie kan maken. Je zag tegen Ijsland dat Dumfries constant gevaarlijk wordt, maar wel heel veel ballen verkeerd raakt. Frimpong komt erin en legt meteen een heerlijke voorzet panklaar.

Dumfries is goed, maar Frimpong is een stuk beter.

14 juni 2024 om 15:52

Zeker voetballend. De voorzetten van Dumfries zijn lachwekkend zwak. Als er al een voorzet komt, gezien hij regelmatig de bal tegen de back aan passt.

Dumfries is beter als je tegen een laag blok speelt & chip balletjes van een Aké of Veerman bijvoorbeeld wil gaan terugleggen op inkomende spelers.

14 juni 2024 om 16:21

Frimpong komt er in als IJsland moet komen en ruimte in de verdediging weggeeft, dat is niet helemaal eerlijk. Frimpong kun je beter tegen de Fransen dan tegen de Polen gebruiken denk ik.

Je kan moeilijk zeggen dat Dumfries niet presteert, ook de laatste wedstrijd creëert hij weer veel kansen

14 juni 2024 om 14:38

hij creëerde inderdaad veel kansen, maar verpeste er ook veel met zijn matige voorzet vond ik. Blijft een gevaarlijke back in Oranje. Hoop alleen niet dat hij de voorkeur boven Frimpong krijgt.

14 juni 2024 om 14:44

Helemaal hier mee eens hij crëeert ze om met 70% van de ballen rare dingen te doen. Harde voeten zullen we maar zeggen

14 juni 2024 om 14:45

Er werden inderdaad te veel voorzetten al geblokt voordat deze voorbij de eerste paal waren. Het is wel echt een wapen als Veerman meer van die balletjes achter de verdediging legt op Dumfries.

14 juni 2024 om 17:02

Maar dat kan ook op Frimpong. Verschil is dat Frimpong er dan 5 panklaar legt en Denzel 1

14 juni 2024 om 14:47

De grootste kracht van Dumfries is dat hij als een stoomwals die rechterflank continu bestrijkt, dus de tegenstander moet zich altijd daarop instellen en zijn diepgang is heerlijk voor een speler als Veerman als je een bal achter de verdediging wilt leggen. Alleen zijn de voorzetten (met de voet) van Dumfries wel wat op aan te merken. Van Frimpong hebben we al 2x kunnen zien dat hij een puntgave assist kan geven, maar zoals ik in mijn eerdere comment zei is een speler als Frimpong ook heerlijk om in te brengen rond de 70e minuut als de directe tegenstander al wat meer vermoeid is.

14 juni 2024 om 15:43

Als de tegenstander na 70 min vermoeid is zou ik juist fysiek renpaard Dumfries inbrengen, daar hebben ze het uitgerust al moeilijk mee, laat staan na de 70e minuut. Die vent blijft maar gaan

Als je na afgelopen seizoen kijkt dan verdiend Frimpong toch een basisplaats ipv Dumfries. Dumfries heeft goede wedstrijden gehad bij oranje maar uit verhalen (volg de serie A te weinig ervoor) begreep ik dat Dumfries vaak wissel zat bij inter en dat Darmian veel speelde als je dan naar het seizoen van Frimpong kijk die smaakmaker was in de BL een geweldig jaar heb gehad met Leverkusen kan je daar toch niet omheen lijkt mij. Memphis is eigenlijk hetzelfde verhaal al vind ik wel dat hij net wat meer credits verdiend omdat hij belangerijk is voor oranje en de concurentie is ook niet heel veel beter maar het is toch raar dat Koeman zijn teams maakt door wedstrijden uit het verleden bij oranje en niet naar de vorm van het moment kijkt.

14 juni 2024 om 14:34

Frimpong is meer een aanvaller. Rechtsback gaat tussen Geertruida en Dumfries. Aangezien Dumfries in NL vaak wel levert, snap ik die keus wel.

Depay heeft geen concurrentie, de andere spitsen zij allemaal wat niveautjes minder.

14 juni 2024 om 14:46

Maar als je Dumfries kiest als back dan kun je niet starten met Frimpong. Dumfries gaat Frimpong alleen maar in de weglopen. Kies je voor Frimpong dan moet je Geert kiezen als back

14 juni 2024 om 15:27

Waarom? Dumfries kan toch ook met Malen spelen? Het feit dat beide loopvermogen hebben en graag diep opkomen hoeft toch niet slecht te zijn. Gewoon afstemmen met elkaar.

14 juni 2024 om 18:19

Het is plotsklaps wel heel erg breedgedragen onder de Feyenoord aanhang dat Dumfries en Frimpong met geen mogelijkheid samen kunnen spelen (ookal hebben zij nog nooit samen op een veld gestaan) heb ik het idee. Ik snap best dat Koeman Dumfries -met 3g/3a in 9 duels op een eindtoernooi- niet a la minute gaat passeren voor Geertruida die tot dusver meer matige/gemiddelde dan goede interlands heeft gespeeld (toegegeven: wel bijna allemaal als RCV in 3-5-2). Ik zou best het tandem Dumfries - Frimpong willen zien tegen Polen eerlijk gezegd. Xavi Simons vind ik helemaal niks op rechts namelijk.

14 juni 2024 om 14:46

Koeman kan het nooit goed doen. Waarom zou je een speler eruit halen die als een van de weinigen nooit lijkt te verzaken in dergelijke omstandigheden in oranje? Dumfries weet (als het goed is) precies wat er op een dergelijk niveau gevraagd wordt en hij levert. Een keuze voor Dumfries is imo ook helemaal geen diskwalificatie van Frimpong. Hij kan beiden hoog hebben zitten. Als de vorm is gebaseerd op de laatste wedstrijd dan is er geen reden Dumfries niet op te stellen.

14 juni 2024 om 14:56

Laatste wedstrijd(en) de vorm, dan is het niet te verantwoorden dat Frimpong niet speelt. Zowel in de basis als invaller enorm gevaarlijk en betrokken bij goals...

Daarnaast laat hij het hele jaar al een blakende vorm zien tot nu toe, i.t.t. Denzel.

14 juni 2024 om 15:03

De vraag is niet zozeer Dumfries of Frimpong, maar eerser Simons of Frimpong. Frimpong sneeuwt onder als rechtsback in een 4-3-3.

14 juni 2024 om 15:51

Want dat heeft hij al vaak mogen aantonen? Dat hij geen rechtsback kan spelen bij Oranje met goede spelers om hem heen?

Simons op rechts is eigenlijk waanzin.

Rechtsbuiten moet gewoon Frimpong zijn of Malen, klaar.
Linksbuiten moet Gakpo of Simons zijn en bij hoge nood nog Bergwijn...

Op 10 moet je gewoon Reijnders of Gakpo en bij nood kan het dan nog Simons zijn en misschien Zirkzee

Volgens mij spelen we niet tegen Schotland... (zucht), althans, komende zondag nog niet. Misschien weet Schotland de poulefase te overleven en komen we ze later nog tegen?

Aan de ene kant snap ik de conclusie, aan de andere kant horen ze zelf morgen dus pas de opstelling. Ik hoop op Geertruida - Frimpong en Xavi gewoon op het middenveld.

Aan de ene kant had ik het Frimpong heel er gegund, maar ik vind ook dat je niet moet onderschatten wat Dumfries altijd laat zien in Oranje. Hij speelde tegen Ijsland een puike wedstrijd.

Daarnaast moet je eens nagaan wat voor een wapens Koeman heeft als hij in de 60e minuut even Frimpong, Malen en Geertruida (in wat mindere mate) inbrengt. De tegenstander wordt even overrompelt met al die snelheid!

14 juni 2024 om 15:15

Dat klopt ook wel weer. Je hebt dan wel zieke invallers als een tegenstander wat vermoeider wordt. Dan moet je ze wel snel durven inbrengen, inderdaad rond de 60e minuut. Maar Frimpong is wel zo goed dat je hem graag basis zou zien toch?

Zal het een mooi duo vinden Dumfries-Frimpong, gezien de aanvallende problemen van Polen moet het makkelijk kunnen

14 juni 2024 om 14:38

Ze willen beide als meest brede man spelen dus dat werkt niet. Als dumfries in een keer aan de binnenkant moet komen gaat het helemaal mis.

14 juni 2024 om 14:38

Koppeltje zal eerder Dumfries-Simons zijn.

Ik begrijp niet waarom niemand over Gakpo begint. Echt geen bijzondere speler, en speelt laatste interlands niet goed. Alleen bij het WK had hij paar goals maar zijn veldspel was matig.

Als je Gakpo bankt dan kun je Xavi "gewoon" links zetten, als hybride aanvallende middenvelder / aanvaller, waar hij met z'n club ook speelt geloof ik.

14 juni 2024 om 15:05

Helemaal eens, Gakpo is gewoon niet meer in die topvorm. Ik zou met Frimpong, Depay en Simons starten 100%.

Het zal wel precies de opstelling van tegen ijsland worden. Geen slechte opstelling, maar ook zeker niet de beste. De aanval klopt gewoon niet helemaal; simons rendeert niet geweldig als hangende rechtsbuiten, terwijl gakpo eigenlijk ook geen echte flankspeler is. Als je met frimpong rechts breed zou beginnen en gakpo of simons als hangende linksbuiten opstelt(met vdv als flankspeler), maak je volgensmij veel meer gebruik van iedereens kwaliteiten.

Ach het is wat het is. Je kan ook best tegen Polen proberen om te zien hoe Frimpong en Dumfries samen spelen. Wel vind ik het ergens jammer. Denzel is erg belangrijk voor Nederland geweest, maar met Geertruida en Frimpong spelen is voetballend zo veel beter. Dat is gewoon Nederlands voetbal.

Waar kan je deze persconferentie in zijn geheel zien?

14 juni 2024 om 14:42

Doorgaans op ESPN 1.

Uitgaande van Koeman's voorkeuren gok ik op 4-3-3 met: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké, Schouten, Reijnders, Simons, Frimpong, Depay Gakpo. Kan ik goed mee leven

14 juni 2024 om 14:50

Ik gok toch Veerman i.p.v. Frimpong.
Frimpong en Malen als vaste invallers voorin, gok ik.

Ik gok op Verbruggen, Dumfries, De Vrij (of De Ligt), van Dijk, Aké, Schouten, Veerman, Reijnders, Simons, Depay, Gakpo.

Zie Koeman niet snel Reijnders naast Schouten zetten, gezien hij dat nog niet eerder geprobeerd heeft haha.

14 juni 2024 om 15:17

Dat denk ik ook Glennn. Van die opstelling zou ik wel de buitenspelers onze zwakke schakels vinden, zeker als we Frimpong en Malen hebben die daar ook kunnen spelen, en als Xavi op 10 voor mijn gevoel beter is. Maar ik vermoed wel dat dit het wordt. Zin in het EK!!!

14 juni 2024 om 15:49

Heb ook zin het Ek.
Heb alleen geen zin als Xavi steeds verplicht op rechts moet spelen.
Die jongen komt eigenlik altijd vanaf links en sporadisch vanaf 10 bij Leipzig en destijds Psv.... Waarom dan opeens rechts? Zet daar lekker Malen of Frimpong neer....

Zou apart zijn, maar goed.
Dumfries creert voldoende als back, klopt. Maar hij krijgt zo vaak een vrije voorzet en die belandt dan weer tegen de back van de tegenstander. Dan zie je Frimpong 2x een voorzet geven, komen meteen twee goals uit. Die krijgt hem wel langs de backs af....

Dumfries brengt dan wel weer meer in de lucht met die ''chipjes'' van een Veerman...

Had ook niet anders verwacht van de conservatieve Koeman.

Lekker weer Simons in de basis op rechts, die geen pepernoot raakt op die plek en in Oranje tot nu toe.

Zet die man lekker op links en Frimpong op rechts.

Het zal dan gewoon de basisopstelling worden, zoals we tegen Ijsland hebben gezien. Opzich begrijpelijk van Koeman, omdat hij graag vertrouwt op spelers die voor hem gepresteerd hebben (dumfries), maar toch ben ik inmiddels wel overtuigd dat Oranje nog sterker is, als we snelheid in de ploeg brengen. Daarom zou ik altijd Frimpong en Van de Ven laten spelen; het brengt net die extra wapens die ook nog eens geweldig bediend kunnen worden door Veerman.

Had overigens ook verwacht dat Frimpong zou mogen starten tegen Polen, gezien hun sterke linksback. Helaas lijken we toch te kiezen voor Xavi op rechtsbuiten, waardoor ik vrees dat we hen meer in hun kracht laten komen.
Gelukkig heeft Koeman al aangegeven dat we waarschijnlijk nog van basisopstelling zullen wijzigen gedurende het toernooi, dus hopelijk kiezen we na de poulefase wel voor de snelheidsboost. Op links wordt dit nog een interessante trouwens, want Ake-VVD is niet geprobeerd als centraal duo, terwijl ik niet kan voorstellen dat Ake uit de basis zal gaan. Dus de kans dat Van de Ven daadwerkelijk zal starten acht ik helaas klein.

14 juni 2024 om 14:55

Benieuwd hoe Polen speelt ook. Zalewski op linksback? Is wel meer aanvaller (en aardig snel) dan verdediger. Dus Frimpong had ik ook wel verwacht.

Verwacht ook dat Polen met 5 achterop speelt. Maar dan met Zalewski en Frankowski als zeer snelle en aanvallende wingbacks.

Kiwior en Bednarek sowieso als Cv's, de andere zal Dawidowicz zijn gok ik.

Zielinski op het middenveld als ''ster'' en voorin Swiderski of Piatek met Szymanski

Dumfries presteert altijd in Oranje, logisch dat hij wordt opgesteld. Op dit moment heeft Koeman echt veel posities enorm goed bezet. Het maakt voor veel plekken niet heel veel uit wie er speelt, het niveau ligt zo dicht bij elkaar. Wel is er hierdoor een uitgebreide keuze qua tactiek, waardoor je kan aanpassen aan een tegenstander voor en ook tijdens de wedstrijd.

Je kan sws al eenvoudig wisselen van formatie met 433 en 532, daarnaast kun je per positie ook wisselen van smaak. zo heb je op rcv de ligt, de vrij en geertruida. Alle drie zijn ze goed genoeg, alle drie zijn de verschillend. Ditzelfde geldt voor de keeprs, Ake, Maatsen en van der Ven. Ook rechtsbuiten en linksbuiten zit het allemaal dicht bij elkaar. Een lastige maar mooie taak voor Koeman om dit goed te gebruiken.

Mijn ideale opstelling ziet er zo uit, ben benieuwd wat Koeman ervan maakt. Ik heb er onwijs veel zin in in ieder geval.

14 juni 2024 om 16:31

Nou Dumfries vs Frimpong is wereld van verschil. Frenkie de Jong vs Veerman. Het is maar dat Frenkie basisspeler is bij Barcelona en halve finale Cl heeft gespeeld.maar zonder dat had iedereen voor Veerman gekozen, die speelt wel de bal snel vooruit en scoort tegen Frankrijk. Wil niet zeggen dat hij ook basis kan spelen bij Barcelona, maar het spel van hem is wel sneller en flitsender, meer lef naar voren ipv dat oneindig gedraai en tikkie breed. Blind speelt de bal wel naar voren en zoekt de ruimtes op. Daarin vind ik Blind wel een toevoeging in vergelijking met Frenkie. Ook Depay heeft zich goed ontwikkeld dit jaar. Hetzelfde geldt voor Malen. Gakpo daarentegen is wel minder geworden.

Ik zie op dit moment liever het koppel Geertruida/frimpong dan Dumfries met bijvoorbeeld Simons ofzo. Zeer complementair en simpelweg in betere vorm, Dumfries heeft echt een heel matig seizoen achter de rug en is meer bezig met theater dan voetbal op het veld.

14 juni 2024 om 15:43

Koeman zou Koeman niet zijn als hij blijft vasthouden aan zijn eigen ideaal, ook als iedereen een andere voorkeur heeft. Koeman is daarom ook geen toptrainer dat ervoor zorgt dat Nederland een EK zal winnen.

Ik snap niet dat er nu weer mensen voor een 5 mans verdediging pleiten. Jarenlang was er geen fatsoenlijke aanval of middenveld, maar nu daar weer wat meer smaak is, is het toch weer tijd om de aanval te zoeken!

Lastigbte bespelen dit oranje. Gele en rode kaarten en blessures zijn de achilleshiel. Halve finale bereiken moet lukken. Ben niet zo'n dumfries fan. Qua instelling wel qua voetbal niet. Maareh als je cl finale voetbalt kun je wel wat. Ben echt benieuwd welke kant t voor hem opvalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren