Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xherdan Shaqiri maakt prachtige goal, maar Zwitserland wint niet van Schotland

Laatste update:

Zwitserland is er woensdag in Keulen niet in geslaagd om te winnen van Schotland: 1-1. Xherdan Shaqiri scoorde voor de Zwitsers en is nu de enige Europeaan die op de laatste zes eindtoernooien heeft gescoord. Cristiano Ronaldo kan die mijlpaal ook bereiken als hij zaterdag scoort tegen Turkije. Zwitserland heeft met vier punten uit twee duels goede papieren om de achtste finale te bereiken. Schotland mag blijven hopen na het behaalde punt en het vooruitzicht van een ontmoeting met Hongarije, dat nog puntloos is.

Schotland loerde op revanche na de pijnlijke 5-1 nederlaag tegen Duitsland van vrijdag. De ploeg van manager Steve Clarke gaf dan ook direct gas in het RheinEnergieStadion in Keulen. Een en ander leidde in minuut 13 tot de 1-0. Een schot van Scott McTominay ging via Fabian Schär, die op de doellijn stond, over de lijn. De Zwitserse verdediger kreeg uiteindelijk een eigen doelpunt op zijn naam.

De vreugde bij de uitzinnige Schotten op de tribune was ruim tien minuten later verdwenen. Anthony Ralston passte totaal verkeerd terug, waarna Shaqiri van net buiten de zestien op prachtige wijze raak schoot in de linkerbovenhoek. De middenvelder, die tegen Hongarije nog 90 minuten op de bank zat, is hierdoor de enige Europese speler die op de laatste zes eindtoernooien, drie EK's en drie WK's, trefzeker is geweest.

Zwitserland drong Schotland naar achteren en leek tien minuten voor rust op 1-2 te komen. Dan Ndoye stond op het moment dat hij werd aangespeeld echter buitenspel, waardoor het doelpunt op advies van de VAR werd geschrapt. Aan de andere kant hield Yann Sommer Che Adams van scoren af met een redding in de korte hoek. Een gelijke stand derhalve na 45 minuten in Keulen.

Ndoye vertolkte na bijna een uur spelen weer een hoofdrol, en weer geen positieve. De aanvaller dook alleen op voor Angus Gunn, maar schoot jammerlijk naast. Kort na de gigantische kans maakte de moegestreden Shaqiri plaats voor Breel Embolo, zaterdag nog trefzeker als invaller tegen Hongarije.

Het bleef spannend in het RheinEnergieStadion en Schotland durfde meer aan te vallen. Het zorgde voor paniek bij de Zwitsers, want Grant Hanley raakte halverwege de tweede helft de paal. Ndoye schoot binnen de zestien nog een keer over namens de Zwitsers. Een winnaar kwam er niet meer, omdat een goal van Embolo werd geannuleerd wegens buitenspel. Beide ploegen leken na de enerverende ontmoeting tevreden met een punt.

Zwitserland sluit de poulefase zondag af tegen Duitsland, dat zich reeds heeft verzekerd van een plaats in de achtste finale na de 2-0 zege op Hongarije. Schotland kan nog door als een een van de vier beste nummers drie. In dat kader is een overwinning op Hongarije zondagavond zeer welkom.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wordt een leuke shortlist voor goal van het toernooi!

19 juni 2024 om 23:00

Prima goal maar komt wat mij betreft niet in de buurt bij de goals van Turkije van gister.

19 juni 2024 om 23:02

Dit was sowieso een knappere goal dan die van Guler. Over die van Muldur kun je discussiëren.

19 juni 2024 om 23:08

Ik vind het eerlijk gezegd niet zo bijzonder. Slim geschoten, een keeper die het niet verwacht maar in alle vrijheid vanaf iets buiten de 16. Zit ook niet straks in de kruising of zo..

19 juni 2024 om 23:39

@messibazoer als dit niet strak in de kruising is, wat dan wel?

20 juni 2024 om 00:32

Ik denk wel dat deze moeilijker en bewuster is MessiBazoer, wat hem in mijn persoonlijke optiek dan ook knapper maakt. Hoe vaak zie je spelers wel niet deze ballen missen? Dit is perfect geplaatst, precies hard en hoog genoeg zodat de keeper kan duiken wat hij wil, maar er niet bij kan. Technisch gezien een moeilijkere goal dan die ram van Muldur, waar ook geluk bij komt kijken. Vond die van Guler overigens ook erg mooi.

20 juni 2024 om 08:53

Niet bijzonder? Hij schiet hem in één keer gewoon bijna in het kruis (verder naar links ging niet, dan was het paal).
Deze is vee lgenialer dan die van Guler. Die van Mulder is wel beter, want die is een stuk moeilijker op de volley in 1 keer.

Tweede helft zeer matige Zwitserland en waarom haalde die trainer 60e min zijn beste speler Shaqiri eruit

19 juni 2024 om 22:57

Omdat ie totaal kapot was?

19 juni 2024 om 23:26

Shaqiri Shaqiri is ook de jongste niet meer.

20 juni 2024 om 08:17

32, valt mee toch?

20 juni 2024 om 14:28

Dat valt inderdaad mee! In mijn herinnering speelt hij al eeuwig bij Zwitserland.

Helaas een van de eerste echt slechte wedstrijden dit EK. Benieuwd of de Schotten nog wat tegen Hongarije kunnen. Had na vrijdag niet verwacht dat ze hier een punt zouden halen namelijk.

19 juni 2024 om 23:00

De eerste helft vond ik echt fantastisch, 2e helft viel vooral Zwitserland erg tegen

19 juni 2024 om 23:02

Is toch ook een beetje het nadeel met al die nummer 3s die nog door gaan. Je weet zoals Zwitserland dat je met vier punten gewoon door bent. Dan gaan die de tweede helft natuurlijk niks meer doen.

19 juni 2024 om 23:03

Misschien baseer ik mijn mening dan iets teveel op de tweede helft hoor haha

Wat een eindbaas die Shaqiri, op 6 eindtoernooien scoren met veelal memorabele goals. Duitsland en Zwitserland kunnen het nu op een salon remise gooien… denk dat Schotland en Hongarije nu wel klaar zijn

19 juni 2024 om 23:00

Als Schotland van Hongarije wint hebben ze 4 punten en een goede kans om alsnog door te gaan als één van de nummers 3. Al heeft hun doelsaldo een flinke knauw gekregen van de Duitsers.

19 juni 2024 om 23:00

Als Schotland wint van Hongarije dan gaan ze met 4 punten echt wel door. Wat er ook gebeurd bij die andere wedstrijd. Dan zit je sowieso bij de 4 beste nummers 3.

19 juni 2024 om 23:00

Beste nr 3 gaat ook door he, all to play for in het geval van Schotland en Hongarije

19 juni 2024 om 23:00

Beste 3e gaan door toch? Voor Schotland valt na dit puntje nog genoeg voor te vechten.

19 juni 2024 om 23:08

Waarschijnlijk heb je zelfs mer 3 punten al een goede kans om door te gaan dus ook Hongarije gaat er nog voor knokken. Mooi toernooi.

Leuke, spannende pot! Nagenoeg elke wedstrijd is tot nu toe leuk geweest om te zien. Al was deze kwalitatief niet perse hoogstaand.

Weer een vermakelijke pot! Maar mooiste is toch eigenlijk die supporters schare van de Schotten. Als je dat vergelijkt met die pseudo sfeer in Qatar (hoewel gister bij Turkije ook nog op een nep fluitje irritant geblazen werd) dan is dit toernooi met oa Schotten, Turken en vele anderen voor mij al prachtig.

19 juni 2024 om 23:57

Vind je opmerking wel heel neerbuigend om eerlijk te zijn.

Ik snap dat er veel te doen was met het WK in Qatar vanwege de arbeidsomstandigheden etc., maar wat was er mis met de sfeer in Qatar dan? Er was enkel geen alcohol, maar van de bezoekers vele positieve reacties gelezen en gehoord. Het werd enkele keren zelfs het best georganiseerde WK ooit genoemd door sommigen..
Geen vechtpartijen, ruzies oid, maar enkel een sportieve en gezellige sfeer. Of ben ik wat dingen vergeten?

Vond alleen de sfeer bij de wedstrijden van Marokko al prachtig en dan ben ik nog nieteens begonnen over de andere landen..

20 juni 2024 om 00:06

Nou fantastisch een WK in een land met 0,0 voetbalhistorie en voetbalcultuur. En die duizenden doden maakt het alleen nog maar treuriger dan treurig. Prachtig dat de EKs van 2016 en 2024 in Frankrijk en Duitsland zijn georganiseerd!

20 juni 2024 om 00:36

Bij de helft van de landen werden er gehuurde nep supporters ingezet om de stadions te vullen in Qatar joh. "Een gezellige sfeer" dekt echt niet de lading. Dat was simpelweg een draak van een toeenooi vergeleken met eerdere EK's en WK's op het gebied van beleving voor de fans. Mede doordat het in de winter was ook, en mede omdat er lang niet zo veel supporters afreisden dan normaal gesproken om verschillende redenen. Niks neerbuigends aan als je het mij vraagt, het was gewoon een pure geldkwestie in Qatar, heeft niks met mondiaal voetbal te maken verder.

20 juni 2024 om 00:40

Nou dan wordt het wk 2026 in usa en Canada ( Mexico wel) ook maar een ruk wk. Amerika en voetbal gaan helemaal niet samen, ookal proberen ze al jaren, maar alles is daar zo nep

20 juni 2024 om 01:08

@roversboy Als je mijn eerdere reactie goed leest, weet je dat je daar geen discussie voor nodig is. Je noemt allerlei randzaken van het wk op, terwijl dat niks te maken heeft met de sfeer zelf.

Ik kan namelijk ook op dezelfde manier reageren op jouw reactie. Laten we bijv. niet heilig doen, want iedereen vond de sfeer in Zuid Afrika ook geweldig, terwijl daar misschien net zoveel doden zijn gevallen. Waarom werd dat wk niet geboycot destijds? Dan wil ik nog nieteens beginnen over de komende WK’s.. Dit is allemaal nergens voor nodig.

Puur kijkend naar de sfeer en organisatie was het gewoon een geweldig WK.

20 juni 2024 om 01:14

Helft van de landen nog wel, dat heb ik nog nergens eerder gelezen. Zal hooguit bij een aantal wedstrijden zijn geweest van landen die gemiddeld gezien onder de armoedegrens leven en niet de middelen hebben om naar Qatar af te reizen.

Het kan zeker een geldkwestie zijn geweest, maar het is en blijft een wereldtoernooi. Zolang dat zo is, kan en mag elk land het organiseren wat mij betreft. Al is het een land als Haïti bij wijze van.. Juist door kleinere/andere landen de kans te geven, zie je pracht van de voetbalsport en de verbinding tussen de kinderen, inwoners, toeschouwers en noem het maar op.

Ik kon wel genieten van een wk in de winter, lekker wat wegkijken tijdens de grijze dagen. Eén keer wat anders heb ik ook geen problemen mee. Maar goed, gelukkig mag iedereen zijn eigen mening hebben.

20 juni 2024 om 07:17

@imtheboss dan heb jij het vorige wk in amerika blijkbaar niet bewust meegemaakt, dat was echt wel een succes hoor, het leeft daar echt wel, alleen niet zo groot als jij misschien zou willen, maar het land zelf is heel groot en dus zijn de stadions ook gewoon gevuld itt Qatar. en vele grote sterren hebben in amerika gespeeld zelfs de grootste van nu de grootste nederlandse voetballer ooit

20 juni 2024 om 07:20

Mijn punt is exact het punt van Sanderr. Het supporters gevoel wat ik beschrijf heeft niets met neerbuigend te maken.

Geen nep fans die dan weer met Brazilië shirt dan weer met Marokko’s shirt en dan weer met Argentinië op de tribune zaten. Geen vaderlandsliefde te bekennen. Geen massale volksverhuizingen.

Als je op eerdere EKs en WK’s ben geweest dan voel je het verschil. Ik was bijvoorbeeld in Brazilië en daar was op iedere hoek wel een tv waar 50 mensen naar pak hem beet Griekenland tegen Ivoorkust (ik noem maar wat) keken.

Ook in Rusland was het in mijn ogen beduidend beter. Wie kan wedstrijden van Peru herinneren, waarbij 70% van het stadion Peruaans leek te zijn. Alsof daar de mensen zo rijk zijn.

Over verbinding gesproken. Dat blijft een driehoek tussen fans van alle aanwezige ploegen en het gastland. Als de echte liefde ontbreekt van het omdat er amper fans zijn of het gastland na twee wedstrijden weer is uitgecheckt dan ontstaat er weinig chemie.

20 juni 2024 om 09:12

Ik zat gisteren op de boot van Engeland naar Rotterdam. Enorm veel Schotten in voetbalshirts en kilts die naar Duitsland gingen. Paar aangesproken maar geen enkele had een kaartje.

Hele andere Schotland gezien vandaag, verdienden nog wel een goal. Zwitserland is wel erg matig, die vliegen er de volgende ronde uit.

Ik kan dit niet magistraal noemen sorry hoor. Als je de wedstrijd hebt gezien dan ging aan de goal een gruwelijk slechte pass van Zwitserland aan vooraf, die vooral nog slechter werd weggewerkt door Schotland, wat zeg ik bijna in Shaqiri zijn voeten gegeven wordt.

Hij schiet hem kiezelhard en mooi in, maar de aanloop naar de goal was afgrijselijk...

19 juni 2024 om 23:44

De voorzet op dé goal van Van Basten was ook vreselijk slecht, maar hij maakt er het meest memorabele Nederlandse doelpunt ooit uit. Het gaat uiteindelijk om de goal, toch?

20 juni 2024 om 08:18

Ik vond dit toch van een ander niveau slecht dan die voorzet.
Dit was amateuristisch van beide, bij van Basten was het een voorzet die 8 meter verder vloog dan beoogd

Grap had moeten zijn: Shaqiri heeft en grotere komt dan Shakira. Gemiste kans van Rene. Zelfs goede, ordinaire grappen maken kunnen ze niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren