Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen had Nederlandse uitblinker na 39 minuten gewisseld: ‘Lekker douchen jij’

Laatste update:

Johan Derksen is niet te spreken over een specifieke actie van Xavi Simons, zo laat de spraakmakende televisiepersoonlijkheid duidelijk blijken in Vandaag Inside Oranje. De aanvallende middenvelder van het Nederlands elftal probeerde tegen Roemenië (0-3 winst) vlak voor rust een voorzet te geven met een rabona (achter het standbeen, red.), maar slaagde daar niet in.

Simons startte tegen Roemenië opnieuw in de basis bij Oranje. De contractspeler van Paris Saint-Germain liet een uitstekende indruk achter en bondscoach Ronald Koeman noemde hem na afloop zelfs de beste speler van het veld.

René van der Gijp is blij dat Simons op ‘10’ speelde. “Ik wil niet zeggen dat hij goed speelde, maar toch zie ik hem het liefst in deze rol. Gewoon meevoetballen. Hij ging niet alles halen, maar deed gewoon lekker mee in de wedstrijd.”

Simons waagde in minuut 39 een poging om voor te geven middels een rabona, terwijl hij de bal ook met zijn mindere linkerbeen naar Memphis Depay had kunnen spelen. Derksen heeft zich enorm geërgerd aan deze actie.

“Ik krijg er jeuk van als ik zie dat hij tijdens een belangrijke wedstrijd de bal vanaf de achterlijn achter zijn standbeen voor wil geven. Dan zou ik zeggen: ‘Zo, lekker douchen jij!’ Er stond iemand (Memphis, red.) gewoon vrij, als hij het met zijn binnenkant doet...”

Ochtendkranten


In de ochtendkranten kan Simons woensdag rekenen op veel complimenten. "Xavi Simons haalde eindelijk zijn clubniveau”, concludeert Valentijn Driessen namens De Telegraaf. De journalist ziet Simons net als Van der Gijp het liefst in de rol die hij tegen Roemenië kreeg.

“Hij kreeg een vrije rol op het middenveld achter de spitsen, met Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten als kompanen. Het was exact de rol die Simons altijd zo ambieerde bij Oranje, maar nooit echt voor de volle honderd procent werd gegund. Bij PSV en RB Leipzig was Simons de laatste twee seizoenen vaak doorslaggevend in die bijzonder offensieve rol, maar bij Oranje had Koeman zijn bedenkingen.”

Ook Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad heeft genoten van de Nederlandse uitblinker. “Zo spelend als gisteren is er geen discussie meer over zijn basisplaats. Aannemen, spelen, doorbewegen en weer opnieuw aanspeelbaar zijn; Simons gaf een masterclass positie kiezen.”

“En oké, na rust werd hij soms wat slordiger, maar net wanneer je dan als kijker dacht: nu even bij de les blijven, draaide Simons zich ineens op links vrij tussen drie man, om vervolgens met een diagonale pass naar rechts te openen. 40 meter in één voetbeweging overbrugd. Dat maakt voetbal kijken leuk”, aldus Wijffels.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Soms ligt een bal net beter voor een rabona dan voor je verkeerde been. Dan is dit een prima oplossing want richting geven aan de bal kan prima met een rabona. Ik vind het juist een briljante oplossing ipv dat je een fractie moet wachten en je de bal niet meer kan spelen.

3 juli 2024 om 07:58
0

Exact, bovendien had die bal waarschijnlijk evenwel geblokt geweest als de voorzet wel met links was geweest. De rabona is een prima techniek om een bal te spelen. Derksen kletst weer eens uit zijn nek.

3 juli 2024 om 08:02
0

Rabona prima. Maar ik vind het wel slecht dat hij dat doet omdat hij gewoon geen vertrouwen heeft in zijn linkerbeen. Hij kreeg ook 2x een open schietkans maar hij durfde niet in een keer te schieten en kapte steeds terug naar zijn rechterbeen waardoor de kansen verloren gingen. En dat is niet goed. Dat zal hij toch echt moeten ontwikkelen.

3 juli 2024 om 08:09
0

Vind ik ook. Reijnders had ook zo'n kans wat verloren ging vanwege het gepiel om die bal voor zijn rechter te krijgen. Dit mag gewoon niet als prof zijnde en moet je minstens als A junior al gaan trainen. Niet tweebenig zoals bv Sneijder maar dat je op zijn minst gericht kan schieten.

3 juli 2024 om 08:45
0

Die 1e schietkans krijgt ie keihard tussen zijn standbenen in gespeeld van Dumfries. Dan kan je niet meteen uithalen. Maar goed, als Denzel ook op het goede been kon inspelen stond ie in de basis bij Real.

3 juli 2024 om 09:30
0

op de snelheid waarin het moest gebeuren en dan ook met je zwakke been had de kans dan heel groot geweest dat de bal achter was gegaan of in de handen van de keeper. je schiet dan automatisch wat meer met je wreef waardoor het terugleggen heel lastig is.

met een rabona is het een stuk gemakkelijker om een bal meer terug te spelen en tevens gaat hij ook makkelijk omhoog omdat je er goed onder kan komen.

Derksen is over datum en moet lekker een bejaardenhuis in. dit soort uitspraken kunnen echt niet.

als deze man scheidsrechter had geweest had ie zeker ook geel gegeven voor mooi en sensationeel voetbal…

3 juli 2024 om 11:24
0

Ik vind dat een prof ook met zijn verkeerde been een bal moet kunnen raken van zo'n afstand.

3 juli 2024 om 08:03
0

Simons is redelijk stijf rechts. Dat zag je wel bij die enorme kans die hij perfect voor zijn linker had liggen. Een Rabona of een voorzet met rechts is bij Simons om het even.

3 juli 2024 om 08:21
0

Dat is inderdaad echt zo zonde op dit niveau. Ik heb 3 hele goede schietkansen in de 16 voor hem gezien die hij alle 3 verpest doordat hij hem naar rechts wil halen. Echt iets hij moet ontwikkelen

3 juli 2024 om 08:52
0

Precies. Die drie mega kansen, waarvan er geen een op doel of gevaarlijk was doordat hij het verprutste, dat is gewoon echt slecht. Vond hem echt niet zo geweldig spelen. Schouten was goed en dat maakte Simons beter maar vond Simons individueel maar matig.

3 juli 2024 om 08:06
0

Het is soms zelfs de enige optie om een bal nog te spelen, maar ik moet zeggen dat ik het gister ook een rare keuze vond. Ook al heb ik het niet terug gezien.

Off: (red.) gebruik je enkel om citaten van anderen te verduidelijken, niet je eigen redactionele stuk. Wel goed te zien dat jullie zijn bijgedraaid mbt Simons. Gister nog het laagste cijfer, inmiddels speelde hij “uitstekend”.

3 juli 2024 om 08:08
0

Derksen vind zulke acties wel mooi. Maar dan moet je al ruim voor staan.
Ik erger mij daar soms ook aan. Simons speelde niet slecht. Maar Gapko was samen met Malen de beste.

3 juli 2024 om 08:31
0

Precies wat jij zegt. In de geval kon hij er op deze manier beter bij.

3 juli 2024 om 08:54
0

Hierover gesproken.
We zitten altijd te smullen als dit soort ballen worden voorgegeven bij een ander team, dan worden er zelfs pushnotificaties verstuurd door VZ.
Helaas als we dit in ons Oranje zien, worden we kritisch.
Die frivoliteit zit opgesloten in die jongen z'n spel man, laat het.
Ik kan ervan genieten, en zoals jij zegt, in dit geval was het ook nog functioneel.

3 juli 2024 om 11:04
0

Zover denkt Derksen niet. Die denkt dat ieder trucje een vorm van egoisme en showboating is.

Wat is dit nu weer? Als Nico Williams of Mbappé het doet is het een wereldbal en als Xavi het doet moet hij gaan douchen. Los daarvan wil ik mijn complimenten geven aan Xavi die zich duidelijk aan het ontwikkelen is bij Oranje en ik las ook dat hij de assistkoning is van het EK. Wat goed is komt snel, maar Xavi kwam misschien te snel waardoor we te veel van hem zijn verwachten.

Tja, als licht afwijkend gedrag de norm voor wisselen is dan ken ik nog een beroemdheid uit een talkshow voor bejaarden.....

Vroeger door zijn vader mishandeld wat hem naar eigen zeggen negatief heeft gevormd maar zelf ook geen moeite willen doen om zich niet elke dag negatief uit te laten over andere mensen. Vroeger kon ik om deze man lachen maar heb echt een bloedhekel aan deze hypocriete zielenpoot gekregen.

3 juli 2024 om 08:07
0

Ken zijn verhaal verder niet. Maar iemand fysiek mishandelen staat gelijk aan anderen (overdreven) verbaal aanpakken?

3 juli 2024 om 11:30
0

Derksen is echt een enorm zwartgallige man geworden met het lelijke karakter van een pestkop. Echt oprecht een klootzak hoe hij zich presenteert in die bejaardenshow. Ook nog eens nul kennis van voetbal tegenwoordig.

3 juli 2024 om 16:17
0

Die kon vroeger op de linkerflank maar één schaartje uitvoeren. Vandaar de afgunst.

Die rabona was bijna nog het enige wat hij kon doen daar als je zo uitkomt met je passen

Wat een dwarsfluit, deze ouwe vent. Dit is toch duidelijk functioneel? Hij wilde de bal zo nog voorkrijgen met zijn goede been.

Die rabona had niks te maken met uit de hoogte te doen en alles met functionaliteit. Die bal zou hij nooit normaal voor kunnen geven met links, dat hij daar een rabona doet en er een corner uit haalt is gewoon prima.

Ik vond Xavi matig spelen. Liet zich vaak en te makkelijk vallen. Als je ziet hoe bijvoorbeeld een Gakpo blijft staan en daarmee een assist creëert. Als hij daar was gaan liggen, had je niks gekregen. Die kans die Xavi in de eerste helft verprutst, dat moment dat hij voor de goal een black-out krijgt is echt heel matig. Dat was voor mij al een moment om hem te wisselen.

3 juli 2024 om 08:08
0

Xavi speelde een hele goede pot. Was dominant aan de bal, had diepgang en veel energie. Ik denk ook dat hij nog beter kan, dan hij nu laat zien.

3 juli 2024 om 08:23
0

Ik vond Simons één van de betere. Gakpo, Malen en Schouten uiteraard beter. Maar daarna Simons met Aké en De Vrij, die ik ook super vond

Soms is zo'n actie functioneel en komt het beter uit. Ik heb het idee dat dit bij Xavi in dit geval zo was. Die Derksen snapt er af en toe weinig van

We kunnen beter Derksen wisselen.... altijd maar dat overdreven commentaar.

Waarom is het belangrijk wat deze seniele oude man vindt? Kunnen we net zo goed een willekeurig bejaardentehuis binnenlopen en vragen wat ze daar vonden van de wedstrijd.

Ik vond het gaaf! Echt genoten van hoe de ploeg de knop heeft omgezet. Het toonde voor mij durf en lef. Let's go boys!!

Niet iedereen wordt mooi oud of is stoppen op hun hoogtepunt gegeven... Of zou John de Mol hem gewoon geen pensioenregeling bieden? Simons speelde een uitstekende wedstrijd en dan kan je in zo'n dominante wedstrijd een keer iets proberen. Leuk man.

Jij wel Johan ha ha, modale speler geweest en dan zo praten over Xavi die nog veel ontwikkeling kan doormaken maar creativiteit heeft van de straat en daar maak je het verschil mee.

Ik vond die dribbel van Gakpo op de achterlijn waaruit Malen 2 - 0 maakt ook zo'n stuk ouderwets pleintjesvoetbal, lekker man 😀

Lekker doen Xavi, Cody en de rest; Nederland is nota bene altijd een straatvoetbal lamd geweest en dan komt opa Derksen met zo'n reactie. Ik geef mijn zoon altijd op zijn donder als hij dit soort dingen niet doet. En zo kwam het dat hij als rechtsback (wat hij van nature niet eens is) de 10 van een Divisie team (hij speelde Hoofdklasse toen) kapot speelde en dat deze jongen werd gewisseld met alle bombarie bij die jongen. Dit maakt voetbal zo mooi!

We zouden een poppenshow moeten maken met Driessen en Derksen als Waldorf en Statler, de 2 nukkige negatieve oude kerels van de Muppetshow. Man man wat een sjagrijnen weer. Waarom krijgen deze mannen nog zendtijd ?

3 juli 2024 om 08:48
0

Nee joh, die muppets zijn grappig. Johan is gewoon alleen zuur.

Gaat weer eens nergens over. Xavi heeft een zwak linkerbeen en kiest er hiermee voor om alsnog een voorzet te kunnen geven. Ik ben wel van mening dat hij moet gaan werken aan zijn linkerbeen. Had minimaal 1 van de kansen kunnen/moeten maken.

Al zou Nederland nu Europees kampioen worden met fantastisch spel en mooie overwinningen dan weet deze man het nog wel zo te brengen dat het nog steeds allemaal niks is.
beetje jammer dat je op deze manier elke keer je gelijk probeert te halen. Concept is wat mij betreft achterhaald en wordt sneu en zielig.

Derksen had zelf jaren geleden gewisseld moeten worden. Waarom die man nog niet op de bank zit is mij een wonder. Een zure opa is hij geworden.

Gemiddelde levensverwachting in nederlands is 80,3 jaar nog even volhouden allemaal dan zijn we deze man af. Deze man is zo negatief dit is de 1e generatie na de 2e wereldoorlog er is echt iets mis gegaan tijdens de verwekking van dit soort lui.

Wanneer gaan wij als voetbal Nederland mafkezen als Derksen en Valentijn negeren? Wat een negatieve drek. Tactisch ook totaal geen verstand van het spelletje.

Derksen lult gewoon weer uit zn nek. Owe zak heeft de wedstrijd eens niet gezien, of is waarschijnlijk is slaap gevallen na 10 minuten. Heb je op die leeftijd he.

Johan, ik heb eerder nog wel eens smakelijk om je moeten lachen maar het wordt echt tijd om het veld te ruimen kerel... het is niet grappig meer en je bent een karikatuur van jezelf geworden.. tevens is je gezwam over voetballers ook zwaar overdreven altijd. Pensioentijd Johan!

Zo'n rabona doe je niet 100% bewust. In een halve seconde wil hij een voorzet geven en een Rabona gaat eerder automatisch dan bewust.

Simons speelde goed, maar dat was inderdaad een hele slechte actie. Er stonden twee man vrij waar hij eenvoudig op terug had kunnen leggen en dan was het vrijwel zeker een doelpunt geweest. Dus hier heeft Derksen wel een punt.

Ik vond Xavi helemaal niet zo goed, ja beter als ie was in de vorige wedstrijden maar nog steeds onvoldoende.
Balletje achter standbeen kan als het goed uitpakt verder snap ik het wel ga eerst normaal een bal spelen voor je trucjes doet en daar heeft hij al genoeg moeite mee.
Maar hij gaat idd wel vooruit qua zijn spel misschien zonder Memphis spelen komt Xavi misschien beter tot zijn recht.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren