Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen: ‘Er is geen enkele aanleiding om Xavi Simons op te stellen’

Laatste update:

Johan Derksen vindt Xavi Simons totaal geen indruk maken bij het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. De vaste tafelgast van Vandaag Inside adviseert bondscoach Ronald Koeman dan ook om de buitenspeler niet langer een basisplaats te geven.

"Die trekt een gezicht.... Alsof Rusland buiten het stadion al staat opgesteld", zei Derksen vrijdagavond op cynische toon over de vleugelaanvaller van het Nederlands elftal. René van der Gijp moest hardop lachen om de opmerking van zijn tafelgenoot.

Presentator Wilfred Genee wilde van Dick Advocaat weten of een coach iets kan doen aan de gezichtsuitdrukking van een speler. "Nee, natuurlijk niet. Zo is die jongen gewoon", luidde het duidelijke antwoord van de bondscoach van Curaçao.

"Ik vind trouwens dat er geen enkele aanleiding was om hem op te stellen hoor, Simons", ging Derksen verder. "Hij heeft in twee wedstrijden geen knikker geraakt."

Rapportcijfer Voetbalzone

.
Simons kreeg van Voetbalzone een 5 voor zijn prestatie tegen Frankrijk. "Na een teleurstellend optreden tegen Polen behield de bondscoach toch het vertrouwen in Xavi Simons. De creatieveling werd van de flank weggehaald en mocht zich als nummer 10 laten zien. Simons wist zijn stempel andermaal niet op de ploeg te drukken. Tot zijn eigen ergernis werd hij voortdurend geschaduwd door N'Golo Kanté."

"Simons scoorde twintig minuten voor tijd wel uit de rebound, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel van Dumfries. Het was direct zijn laatste actie, omdat hij gewisseld werd voor Joey Veerman", zo valt te lezen in het rapport over de vleugelaanvaller.

Genee vroeg direct of Derksen Joey Veerman wel had opgesteld op het middenveld van Oranje. "Nou, misschien een ander. Dan ga je even kijken. Maar Simons kun je vergeten."

"En ik begrijp ook niet waarom Wijnaldum erin komt. En Wout Weghorst is een jongen voor de laatste tien minuten. Maar als je hem de hele wedstrijd opstelt heb je er qua rendement meer aan dan Memphis op dit moment."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Moet Ronald Koeman Xavi Simons passeren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Simons maakt geen indruk maar wie zijn je alternatieven? Wijnaldum op 10? Daar zit ook niemand op te wachten. Reijnders op 10 maar dan zit je weer met een 8 die je mist. Dan moet je kiezen voor Gravenberch of Veerman. Daar wordt je ook niet blij mee. Je hebt nu eenmaal geen alternatieven.

22 juni 2024 om 09:39

Simons is in het Nederlands elftal tot nu toe elke wedstrijd slecht. Waarom zou je hem dan laten staan?
Veerman is volgens jou niet goed genoeg, maar hij speelt goede maar ook mindere wedstrijden. Simons speelt alleen maar mindere. Waarom mag Simons dan blijven staan en Veerman niet?

22 juni 2024 om 09:43

Omdat hij uit het niets wat creëert ook gisteren scoorde hij een geldig doelpunt in mijn optiek. Heeft Wirtz momenteel overtuigd op het EK of Foden? Dat soort spelers haal je er toch ook niet af. Man man anders laten we lekker met Veerman en Wijnaldum spelen. Of Reijnders op 10, dat is ook een aanfluiting op die positie.

22 juni 2024 om 09:45

Met Veerman als 8 wordt je overlopen. Simons op 10 niet. Dat is natuurlijk al een groot verschil. En ja sommige spelers verdienen meer kansen zoals Simons. Die heeft tenminste laten zien dat hij het een hoog niveau aankan, ook al was dat bij zijn club.

22 juni 2024 om 09:52

Heb je Wijnaldum gezien gisteren? Of beter gezegd helemaal niet gezien. Simons kan tenminste nog een bal vasthouden en creã«ert zijn eigen mogelijkheden nog. Bij Wijnaldum mag je al blij zijn dat die de bal mag aanraken. En andere opties hebben we niet op die positie.

22 juni 2024 om 09:58

Precies, ik heb het zelf helaas niet gezien maar las dat hij zelfs in het Bernabeu geweldig speelde voor Leipzig tegen Real. Als je dat niveau kunt aantikken dan moet je hem gewoon de kans blijven geven op zijn favoriete posities.

22 juni 2024 om 09:58

@arsenal

Verrman heeft en bij zijn club als ook in het Nederlands elftal laten zien wat hij kan. Daarbij werden we gisteren nog steeds een aantal keren overlopen.

Maar jij zou als trainer altijd een speler die niet presteert opstellen terwijl anderen veel vaker presteren?
Dus jij vindt dat Depay ook altijd moet spelen? Die heeft het echt laten zien.

22 juni 2024 om 09:59

Conny

Wat is zijn favoriete positie ? Is dan niet gewoon hangend links ? Dus Gakpo, onze beste aanvaller, er dan maar af halen ?

22 juni 2024 om 10:05

Veerman laat het zien in bij PSV en iedereen weet dat hij veel zwakke plekken heeft. Tevens heeft hij amper een goede interland gespeeld. Simons laat het zien bij Leipzig, dat is andere koek.

Ik zou Simons blijven opstellen omdat het hele middenveld beter staat en de kans aanwezig is dat het er nog uitkomt. Tevens heb je geen alternatief.

Depay zou ik gewoon wisselen. Die laat nooit wat zien op een eindtoernooi.

22 juni 2024 om 10:12

Precies Arsenal, gisteren stond het gewoon goed en niemand zakte door het ijs.
Tegen Polen Veerman wel. En ik vond de goal terecht afgekeurd, maar 70 procent van de mensen niet....en tsja dan scoort Xavi dus de winnende

22 juni 2024 om 10:12

Arsenal

Dus spelers die nooit iets laten zien in het Nederlands elftal mogen blijven staan maar spelers die wel presteren moeten wissel staan. Ben jij voor de tegenstander?

22 juni 2024 om 10:17

Altijd zo een beetje dubbel om een Eredivisie speler te vergelijken met een speler die op een hoger niveau speelt. Maar als je Simmons zijn jaar bij PSV vergelijkt met die van Veerman, haalde Simmons ook bij PSV een veel hoger niveau.

Het is ook heel moeilijk om op 10 te spelen met een spelers als Memphis voor je, der is totaal geen vastigheid, en je moet altijd maar zoeken waar hij is.

En voor Memphis geldt dan ook weer dat we er nu wel over uit kunnen zijn dat hij totaal geen spits is in een 4-3-3.

22 juni 2024 om 10:21

Jij leest ook alleen maar wat je wilt lezen he? Reijnders en schouten en simons op 10. Dat is het beste middenveld wat we tot onze beschikking hebben. Ja Simons stelt nog teleur. Maar die heeft het wel in zich. Waarom dan kiezen voor veerman die het bij een hoger tempo niet aan kan en ervoor zorgt dat het middenveld overlopen wordt? Ben jij voor de tegenstander?

Ik zeg alleen Veerman en Depay wissel, beide presteren niet dus waar doel je dan op?

22 juni 2024 om 10:23

Maar het gaat toch vooral om wat je in dit elftal laat zien? Als dat niet zo is dan moet je je vooral druk maken om Zirkzee. Die presteert nog beter bij zijn club maar krijgt helemaal geen kans.

Daarbij vind ik psv zonder Simons veel beter (een beter team) dan met Simons.

22 juni 2024 om 10:25

@superfarmers hij zei gisteren ij het interview na de wedstrijd dat hij zich op 10 het meest comfortabel voelt.

Wel lachwekkend dat sommige hem hier na één wedstrijd tegen de beste ploeg én de beste middenvelder van het toernooi tot dusverre (en gisteren ook weer by far MOTM) er alweer uit willen halen.

Xavi is hard op weg de nieuwe Seedorf te worden. En over 20 jaar staan we ons allemaal weer af te vragen ‘hoe kan het toch?’.

22 juni 2024 om 10:28

Het gaat toch om de teamprestatie? Het hele middenveld staat beter met Simons op 10, Reijnders op 8 en Schouten op 6. Waarom wil je dat overhoop gooien?

Wat mij betreft had Zirkzee allang de kans gehad, maar ik ben geen bondscoach

22 juni 2024 om 10:43

Los van het feit dat hij best redelijk speelt (vind ik) en daarnaast wat extra’s brengt qua creativiteit ben ik over hem een stuk enthousiaster dan over Wijnaldum en Veerman.
Ik denk dat we in deze selectie niets beters hebben.

22 juni 2024 om 11:05

Kritiek hoort erbij en mag maar het gaat ook om de manier en de bewoordingen die gebruikt worden. Ook hier op dit forum, alsof deze jongens een misdaad hebben begaan. Ze strijden voor volk en vaderland. Dit is wat het is, in mijn ogen genoeg potentieel maar moet er nog uit. Wij hebben nou eenmaal geen Kante, kroos etc. Wie moet je dan oproepen, een Ricky v Wolfswinkel, Dani de Wit met alle respect. Luuk de Jong heeft zelfs bedankt. En deze gasten krijgen alleen maar shit over zich heen. Frankrijk is gewoon een finale waardige tegenstander. Eén land als Italië had dit gewoon een prima prestatie gevonden en die hebben meer dan ons gewonnen… ik zie het verloop met vertrouwen tegemoet.

22 juni 2024 om 11:08

Xavi was niet de beste integendeel hij werd volledig overlopen door het Franse middenveld en tegen de fysieke verdedigers kon hij ook niets klaar spelen.

Op de een of andere manier is er een aversie tegen Veerman maar die had gisteren beter gepast dan Xavi. Schouten en Veerman in een controlerende rol en Reijnders er kort voor. Dan had je veel stabieler gestaan en toch dreigend kunnen worden door de steekpass van Veerman en het loopvermogen van Reijnders. Vervolgens Depay er nog uithalen voor Zirkzee dan heb je gewoon een prima opstelling.

22 juni 2024 om 11:13

Ons middenveld werd met veerman al overlopen tegen Polen. dan zou het tegen frankrijk wel goed gaan?

22 juni 2024 om 11:17

We konden gisteren een vuist maken tegen Frankrijk, juist door dit middenveld. Met Veerman was je in de omschakeling gewoon zwakker geweest

22 juni 2024 om 12:19

Weghorst op 10 en Brobbey in de spits. Kan Brobbey mooi kaatsen en Weghorst ze erin knallen.

Verbruggen
Frimpong
VVD
de Vrij
Ake
Schouten
Reijnders
Malen
Weghorst
Gapko
Brobbey
22 juni 2024 om 12:39

Arsenal, is het middenveld met Veerman overlopen eigenlijk tegen Polen?

22 juni 2024 om 12:44

Verschil is natuurlijk wel dat die landen zo'n brede selectie hebben dat Foden en Wirtz makkelijk vervangen kunnen worden. NL heeft gewoon teveel ingezet op Xavi als creatief meesterbrein. Het is ook treurig voor die jongen, want die heeft echt laten zien dat hij de wereldtop kan halen. We hebben gewoon geen andere nummer 10.

22 juni 2024 om 13:04

Alleen samen met Depay heb je 2 zwervers rondlopen niemand in de spits als Brobbey fit is zou ik gem samen met Depay die mag dan 1 helft zichzelf helemaal leeg spelen en Xavi de 2e helft. Zo kun je ook wisselen tussen Dumpfries en Frimpong allebei 1 helft. Ook vind ik dat Gravenberg een kans moet krijgen want hij heeft ook internationale ervaring.

22 juni 2024 om 13:31

Ik vond Simons gisteren niet eens slecht, wel een dramaqueen. Maar zou het niet eens helpen als het NL11-tal met de punt naar achteren zou gaan spelen ipv naar voren? Verder ook wel klaar met onze luchtverdediger.. al dekt hij inderdaad wel lucht.

Verbruggen
Frimpong
De Ligt
Aké
v/d Ven
Schouten
Gravenberch
Reijnders
Malen
Brobbey/Zirk
Gakpo
22 juni 2024 om 20:00

Arsenal

Simons was gisteren niet best en Reijnders ook niet. Waarom vind jij dan dat het elftal beter staat.

22 juni 2024 om 20:02

Een vuist maken ? Hebben wij wel dezelfde wedstrijd gezien.

22 juni 2024 om 09:47

Gakpo of Zirkzee op 10, kunnen die een beetje stuivertje wisselen met Depay in de spits of op 10.

22 juni 2024 om 09:51

Zirkzee op 10? Kijk je wel voetbal?

22 juni 2024 om 09:53

Beide spelers ga je dan misbruiken, dat lijkt mij ook geen optie

22 juni 2024 om 09:56

Zirkzee zeker interessant. Enorm sterk aan de bal en in de kleine ruimte. Heeft ook scorend vermogen. Maar zou hem eerder als spits opstellen ipv Depay. Simons en Depay leveren allebei namelijk niet.

22 juni 2024 om 10:03

Maar Simons speelt ook het best vanaf links. Waarom hem dan wel misbruiken?

22 juni 2024 om 10:06

Simons heeft bij Leipzig het meeste gespeeld vanaf links en rechts. Ook als 10 een paar keer. Die kan op alle 3 de posities uit de voeten. Dan misbruik je hem dus niet

22 juni 2024 om 10:18

@DavidDein

Kijk jij het wel dan? Zirkzee is voetballend enorm sterk. Zoals Depay eventueel in de spits en op 10 past zo doet hij dat mijns inziens ook. Kunnen ze een beetje positie wisselen

22 juni 2024 om 11:10

@superfarmers,

Je moet Xavi niet misbruiken. Hij is het beste van links alleen Gakpo is daar beter dan hem. Dus moet hij wisselspeler zijn en backup van Gakpo. Het is mooi dat hij leuk speelt bij Leipzig maar in Oranje laat hij het al 10 interlands zien. Onbegrijpelijk hoeveel krediet hij heeft. Net als Depay, ook schandalig

22 juni 2024 om 20:03

Burdy

Ik ben het met je eens, maar er zijn hier supporters die vinden dat Simons altijd moet spelen. Dit ondanks het feit dat hij in oranje nog nooit iets heeft laten zien.

22 juni 2024 om 09:49

Groot talent met wat risico in zijn spel wordt nooit gewaardeerd in Nederland. Gewoon laten staan en hopen dat het er wel uit gaat komen, de alternatieven komen kwa talent niet in de buurt. Dat Wijnaldum überhaupt benoemt wordt en speelt is al treurig genoeg.

22 juni 2024 om 09:53

Klopt we hebben helaas geen alternatieven. Was Koopmeiners fit had je hem nog kunnen proberen maar die is er ook niet bij

22 juni 2024 om 09:54

Gezien zijn seizoen bij Atalanta is dat wel echt heel jammer inderdaad. Wellicht zou je later in het toernooi nog eens Zirkzee kunnen proberen, die vind ik er nog wel het type voor.

22 juni 2024 om 10:16

Ik zou wel Gravenberch eens proberen. Die heeft misschien weinig minuten gemaakt dit seizoen, maar is geen slechte voetballer. Denk dat die meer op z'n plek is dan Veerman of Xavi. Voetbalt over 't algemeen vrij makkelijk.

22 juni 2024 om 10:20

Geen enkele reden om Gravenberch te proberen. Slechte optie. Had eigenlijk al niet mee gemoeten.

22 juni 2024 om 10:34

Gravenberch hou op hoor totaal geen wedstrijdritme heeft in mijn ogen weinig laten zien bij Ajax en nu ook niet met de speelminuten die hij krijgt bij zijn club

22 juni 2024 om 10:41

Simons maakt geen indruk omdat hij als buitenspeler gewoon verkeerd gebruikt wordt. Je moet hem in de as zetten. Kan als 8 of als 10. Veerman speelde afgelopen zondag niet best, dat kan gebeuren, maar hij viel gisteren prima in. Waar laatstgenoemde behoefte aan heeft, zijn spelers die diep gaan en dat doen onze aanvallers amper tot niet. Memphis zakt alleen maar uit, wat gisteren verre van hielp, want die Fransen centralen waren niet zo lomp om door te stappen, wat had moeten zorgen voor ruimte waar Xavi in kon duiken. We hebben knap de 0 gehouden en een uiterst belangrijk punt gehaald, maar in aanvallend opzicht was het niet best en zie ik Memphis als zwakste schakel in dat geheel.

22 juni 2024 om 10:45

Je weet dat Simons bij Leipzig altijd op links of rechts speelt? Dat is gewoon zijn positie

22 juni 2024 om 10:46

Ben het niet met je eens:
Ik vind veerman best tegen vallen gisteren. Simons speelde toch best veel vanuit de as?
En die knappe 0 is meer geluk dan wijsheid

22 juni 2024 om 11:02

Dat is niet zijn natuurlijke positie. Daar wordt hij gepositioneerd en kan hij met bepaalde vrijheden optimaal renderen. Zo mag hij daar vaak zat in de as komen. Bij NL kan dat niet en dan komt hij niet tot zijn recht. Laat hem bij NL lekker vanaf de 8 of de 10 spelen. Dan hebben we veel meer aan hem.

22 juni 2024 om 11:03

Nou ik denk dat Simons gewoonweg nog niet de ervaring heeft om tegen een kante te spelen, dan wordt die gewoon ontwapend. Hij heeft nog nauwelijks geen ervaring. Moet ook wennen aan een andere speelstijl. Misschien zegt dat ook wel iets over zn talent..

22 juni 2024 om 11:05

Veerman deed wat hij kon doen. We hadden immers niets meer te vertellen. Die had je met Frimpong aan de buitenkant juist goed kunnen gebruiken. Voornamelijk in de omschakeling. Maar dat is een koe in de kont kijken. 0-0 prima. Op naar Oostenrijk, wat ook lastig gaat worden.

22 juni 2024 om 11:06

Simons moet nog een grote meneer gaan worden. Ja, Kantje is gewoon een "grote" meneer, die ondanks de zandbak nog wel geweldig speelt.

22 juni 2024 om 11:14

Bij Nederland heeft hij ook die vrijheid omdat hij vaak naar binnen gaat. Dat is precies hetzelfde als bij Leipzig

22 juni 2024 om 11:51

Ook weer het bewijs dat Arsenal890 het lekker bij Arsenal moet laten. Iedereen heeft recht op een mening, maar wel aub gebaseerd op feiten. Simons speelt bij Leipzig nooit vanaf links, hij speelt altijd als rechter aanvallende middenvelder, waar ze bovendien ook 4222 spelen met Sesko en Openda als spitsen. Olmo is degene die altijd hangend vanaf links speelt en Simons dus vanaf de rechterkant. Bovendien gaan Openda en Sesko altijd diep, hier heb je Depay en Gakpo die niet eens weten wat diep lopen is. Daarom snap ik ook niet waarom zon Malen niet speelt.

22 juni 2024 om 10:48

Een vriend van mij typeerde tijdens de wedstrijd perfect wat eraan schort bij Xavi in Oranje. Hij wil zo graag een wedstrijd beslissen, dat hij daar met oogkleppen op verkeerde beslissingen maakt, maar maakt hij gisteren die winnende, ja dan valt dat mogelijk van hem af.

Technisch, werkethiek en fysiek goed voor z’n lengte, nee Xavi gaat echt wel een belangrijke oranjespeler worden, zeker als hij geduldiger wordt (komt met de leeftijd wel).

Vind hem in interviews juist super volwassen, jammer dat dat Spaanse sausje van verongelijktheid er vaak doorheen druipt

Het is niet dat hij nu 2 wedstrijden tegenvalt, hij valt tot nu toe elke wedstrijd in het Nederlands elftal tegen.

22 juni 2024 om 09:44

Ja maarja, wie anders?

22 juni 2024 om 10:36

Ik vind dat we moeten rouleren, afhankelijk van de tegenstander je middenveld samen stellen. Ik denk alleen dat Koeman de verkeerde keuzes maakt. Juist tegen een team met veel ruimte zou ik Reijnders op 10 zetten en Veerman op 8. En als je tegen een verdedigende ploeg speelt zou ik Simons op 10 opstellen.

22 juni 2024 om 10:47

Veerman zakt juist door het ijs. Gisteren verdedigend ook weer paar keer.
Ik denk dat Koeman het te veel risico vindt met Veerman (en ik ook)

22 juni 2024 om 11:59

Veerman heeft lang niet de handelingssnelheid die Simons wel heeft. Veerman zal dan ook niet vaak bij Oranje spelen verwacht ik.

Tja intussen in de Duitse media is die nr 1 target voor Bayern willen alle Bayern fans hem dolgraag in het elftal hebben en wordt die nagenoeg op het level van Wirtz en Musiala gezet. En hier paar km verderop kan die er geen reet van. Goed is dat he. Hij speelde gisteren ook gewoon een goede pot, alleen Ake van de veldspelers had een hogere beoordeling op de platforms die ik serieus neem. Maar een of andere stagiaire van VZ (die de spelersrapport maakt) of de bromsnor (die man kijkt niet eens voetbal) zal het wel beter weten.

22 juni 2024 om 09:51

Mee eens dat hij prima speelde gisteren, alleen mag je nog meer verwachten van hem. Dat zal hij zelf, en Koeman, ook doen. Zo'n actie waarbij zich vrij speelde in de eerste helft en dan met zo'n enorm zwak rolletje aan komt zetten naar Maignan bijvoorbeeld, dat kan echt niet op dit niveau. Zeker in toernooi voetbal hoor je zulke momenten te "killen".

22 juni 2024 om 10:42

Hier gaat het dus fout. Zijn verwachtingspatroon ligt gewoon veel te hoog. Die vol schiet hij echt fantastisch binnen. Als ie dat 1 a 2 keer per wedstrijd doet is het al voldoende in mijn optiek.

22 juni 2024 om 09:52

Echt wat heeft Xavi gisteren nou goed gedaan? Verder is hij een enorm talent bij Leipzig en komt dit er helaas nog niet uit bij NL elftal, maar ga hier niet zitten verkondigen dat hij goed speelde, want iedereen ziet dat hij dat niet doet.

22 juni 2024 om 09:57

Xavi heeft in Oranje alle wedstrijden slecht gespeeld, maar gister vond ik wel echt de uitzondering. Afgekeurde goal, bijna een assist en vrije trappen versierd op mooie plekken. Tuurlijk lukt niet alles, maar spelers die risico durven te nemen hebben we nou eenmaal nodig. Hij speelde voor het eerst op 10 en was meteen stukken beter, hoezo zou je hem niet nog een kans geven?

22 juni 2024 om 09:53

Simons is in Oranje gewoon teleurstellend. Dat vinden we jammer, omdat ie bij zijn club wel goed is. Alleen dingen serieus nemen waar je het mee eens bent is trouwens niet goed voor de ziel.Gisteren was ie overigens wel de minst slechte aanvaller.

22 juni 2024 om 09:54

Gekkigheid altijd hè? Is letterlijk alle wedstrijden misbruikt op de rechtsbuiten, speelt 1 wedstrijd op tien positie (naar mijn mening zijn natuurlijke positie) tegen 1 van, dan niet het beste land ter wereld, en hij moet gelijk weg.

En zo slecht vond ik hem gister niet eens, vooral niet hoe mensen het hier voorschotelen. Was het doelpunt gister goedgekeurd, was de stemming waarschijnlijk heel anders, zoals altijd.

Laat Xavi nog maar een paar wedstrijden op 10 staan en laten we hem daarna beoordelen. Ben nog steeds van mening dat het wel goed komt met hem op die positie.

Waar die wel moet stoppen is dat huilgezicht van hem, straal blijheid uit, daar hebben we met zijn alle veel meer aan.

22 juni 2024 om 10:04

Ik zou hem ook lekker laten staan. Mensen vergeten ook dat je gister tegen fysieke monsters hebt gespeeld. Saliba, Upamecano, Kante, Tchouameni, Rabiot. Denk je dat Simons die even op een hoopje speelt? Je moet het van momenten hebben in dit soort potten, helaas zat het moment voor ons niet mee bij de goal. Ik vond alleen Dumfries en Depay echt ondermaats, de rest haalde een goed niveau, vooral van Dijk en Ake

22 juni 2024 om 10:36

Dus omdat Bayern München hem wil inlijven mag Simons gewoon blijven wanpresteren in Oranje? Een prima argument!;-)))

22 juni 2024 om 11:47

Dat is dus onzin hij was gisteren een van de betere op het veld. Ik heb ook het gevoel dat er hem een verwachtingspatroon wordt gecreëerd wat totaal onrealistisch is, terwijl de lat bij jongens als De Vrij, Reijnders, Gakpo etc veel lager ligt.

Agh Derksen mag hem niet dus die zal dit blijven zeggen. Gisteren stond ie op 10 en was hij, ondanks z'n balverlies, gewoon prima. Veruit beste optie de we nu hebben op 10

22 juni 2024 om 10:05

Er is wel een wezenlijk verschil in slecht spelen en iemand niet mogen. Het is met name het eerste dat er hier toe doet. Depay en Simons waren beide teleurstellend! We kunnen ons wel afvragen wie we dan moeten opstellen maar eigenlijk zegt dat al genoeg..

22 juni 2024 om 11:48

Nee, we kunnen ons niet "afvragen wie dan spelt" want er is geen 1 speler met de Nederlandse paspoort die de ruimtes ziet en snel genoeg kan handen om spelers 1 op 1 te zetten met de keeper.

Het was niet best gisten, maar zonder Simons waren we volledig kansloos.

Eens dat hij niet het niveau haalt wat hij bij Leipzig wel haalt. Maar hij kan wel uit het niets een goal scoren zoals gisteren, waarbij het jammer was dat Dumfries net naar voren liep. De andere opties zijn gewoon niet best met Wijnaldum en Reijnders. Dan is Simons veruit de beste keuze die je hebt. Want gisteren hebben we ook gezien dat Wijnaldum weer geen bal heeft geraakt.

22 juni 2024 om 09:53

Plus hoeveel wedstrijden heeft hij nou echt de kans gekregen op zijn favoriete posities in het midden of van links? Bijna nooit..Gewoon de kans blijven geven, tegen Oostenrijk bijvoorbeeld zal hij ook weer meer ruimte kunnen krijgen in het midden.

22 juni 2024 om 10:46

Klopt is vooral op rechts waar Simons heeft gespeeld. Dit is een van de weinige keren dat hij als aanvallende middenvelder begon. En het was niet heel onaardig. Hij heeft een paar kansjes gehad maar wil wel de bal hebben. Dat heb ik Wijnaldum weer niet zien doen bij zijn invalbeurt. Als nog een Koopmeiners hadden dan kon je Simons op de bank zetten. Maar die hebben we niet.

@VZ: gaan jullie nu je eigen spelersrapport citeren als bron zodat jullie een artikel kunnen vullen? Kom op, dat kan toch beter.

Ik ben vrij kritisch op Simons in Oranje, maar gisteren vond ik hem nou net één van de beteren bij Oranje. Lekker op 10 laten die jongen, op rechts is het hem niet. Ik zie liever hem dan Veerman spelen, die had gisteren ook weer veel te veel tijd nodig steeds. Valt me sowieso op hard er wordt geoordeeld over deze wedstrijd. Het was niet goed, maar zeker niet dramatisch. De voorhoede speelde niet veel klaar, maar kijk ook waar ze tegenop moeten boksen. Verder ook duidelijk dat de kritiek zich specifiek op een aantal richt, terwijl er geen uitblinkers waren (buiten Verbruggen), maar ook niemand echt door het ijs zakte. Frimpong speelde een vergelijkbare matige pot als Depay, maar laatstgenoemde krijgt alle stront over zich heen. Vooral ook omdat we Frimpong graag in Oranje zien. We kunnen toch ook gewoon stellen dat ze collectief nog wat tekort kwamen tegen Frankrijk en je blij mag zijn met een punt. Dat is toch geen schande? Dan hoeven er toch niet gelijk koppen te rollen? Behalve die van Dumfries, want die ben ik wel zat. Hahahaha

22 juni 2024 om 14:41

Hoge bomen vangen veel wind.
Ondanks dat ik Frimpong gister niet goed vond spelen was Depay nog wel een paar gradaties erger hoor. Iedere speler kan zn dag niet hebben en dat je balcontact en niet lukken. Maar Depay ging dan ook nog totaal uit positie lopen. Hij maakte soms de ruimtes voor andere spelers juist kleiner door erheen te lopen of zakte zo ver terug tot aan de laatste linie. Daardoor was het niet alleen dat hij zelf slechts speelde maar het spel van Nederland actief slechter maakte.

Ik vind Simons gister niet eens slecht. Was het goed? Nee ook niet maar zeker niet slecht.
Vooral eerste helft zette hij veel druk op het middenveld tegen Frankrijk en op de dichtsbijzijnde man. De Fransen hadden opzichtig moeite met de druk van Simons.
Aan de bal ging niet alles goed maar ook wel dingen waren goed.

Het was degelijk, er waren andere die minder waren. Ik vraag me af waren Simons er nu weer uit wordt gepakt. Hij speelt nu eindelijk op een positie waar hij comfortabel is en houdt zich staande tegen een grootmacht. Laat hem maar even daar staan op 10. Het zal alleen maar beter worden

Laat johan derksen maar die opstelling maken want het is nooit goed wijnaldum,veerman, gravenberg allemaal niet goed dus ik weet het ook niet meer.

Degene die mij erg tegenvalt en dat is al een tijdje, dat is Depay.
Dat opeisen van corners en vrije trappen sorry maar hij is geen vrije trappen specialist, ook met een uitbraak en hij heeft genoeg overzicht en dat ziet hij zelf toch ook dat inleveren vd bal, de manier waarop vindt ik arrogant maar dat is mijn mening.
Over Xavi het is en blijft een hype want er wordt veel over hem gepraat, zelf vond ik hem gisteren op het middenveld in iedergeval beter dan steeds in de voorhoede.

Het is makkelijk om Simons deze wedstrijd af te kraken. Hebben jullie het middenveld van Frankrijk gezien. Kante en Tchouameni. Daar ga je echt niet fluitend door heen lopen. In balverlies speelde Frankrijk 442 dus je hebt ook nog een man minder op het middenveld.

22 juni 2024 om 10:34

Als dit van Simons zijn eerste wedstrijd in Oranje was waarin hij faalt, is het tot daaraan toe. Maar hij heeft in al zijn optredens nog geen knikker geraakt. Dan hoor je gewoonweg niet in Oranje.

En ik ben helemaal klaar met Johan Derksen, hij presteert ook al jaren ondermaats. Voorheen een goede voetbalanalyst, maar tegenwoordig over de top en een bemoeial op alle vlakken.

22 juni 2024 om 10:23

Hij presteert al jaren ondermaats? Daarom is hun talkshow ook veruit de beste van het land, en toevallig is Derksen de grote man van die show.

22 juni 2024 om 10:30

Voetbalinhoudelijk reageert die vent al jaren ondermaats inderdaad. Kijkt amper tot niks en persoonlijke gevoelens zijn belangrijker dan feiten.

Dat het goed bekeken wordt verandert daar niks aan.

22 juni 2024 om 10:34

Hij doet zijn werk toch goed? Hoe kun je dan ondermaats presteren?

22 juni 2024 om 11:39

Hij lult 9 van de 10 keer uit zijn nek. Daarom doet hij zijn werk niet goed.

Maar als jij zijn werk definieert als: zich boos maken over alles en niets, de feiten niet kennen, maar fuk it! Mijn gevoelens zijn belangrijker. -dan doet hij zijn werk wel goed.

22 juni 2024 om 11:55

Hij geeft zijn mening, dat is zijn werk. Dat jij het oneens bent met die mening doet er totaal niet toe.

22 juni 2024 om 12:21

Enkel krantenkoppen lezen en daar vervolgens poep over praten als een kansloze Twitteraar is wat mij betreft niet wat je verwacht van iemand op zijn positie.

Goed (Na)Denken is belangrijker dan hele tijd je mond open doen. Dat wisten wij vroeger heel goed in dit land. Maar dit soort figuren hebben dat onderdeel van ons cultuur helemaal kapot gemaakt.

22 juni 2024 om 10:33

Wat zegt hij dan verkeerd over Simons?

Koeman moet af van zijn niets presterende vriendjes Depay, Simons en Wijnaldum. Naast zijn wanprestatie is Depay ook nog eens aartslui, maar straalt de grote vedette uit. Doe die haarband maar af, en ga werken en presteren voor je geld! Maar wel vanaf de reservebank. Mijn God, Oranje speelt voorin met twee man te kort. Conclusie, reeds eerder getrokken, snel afscheid nemen - het liefst vandaag nog - van onze hopeloze “topcoach” Koeman!

22 juni 2024 om 10:57

Lekker azijnzeiken, we hebben als alternatieven: de 2e spits van Hoffenheim, een geblesseerde spits van de nummer 5 van Nederland en een speler die net een week terug van vakantie is.

Simons is gewoon technisch een van je beste spelers, ja het loopt nog niet, maar stond gisteren 2x echt op de banken en beide keren had hij daar een giga aandeel in.

Wijnaldum is na Schouten, Reijnders en Veerman je 4e middenvelder, die gasten maken meters en Gini is gewoon fijn om erbij te kunnen zetten, tegen Polen trekt hij het gat voor Weghorst, nu pakt hij een paar goede ballen af. Ja ik had liever Frenkie, Koopmeiners, Timber of Wieffer op de bank zitten. Maar we zijn daar zwaar geraakt voor het EK.

22 juni 2024 om 15:59

Realisme is niet azijnzeiken. Maar een kinderhand is snel gevuld, merk ik. Over het selectiebeleid van Koeman hoeven we het ook niet te hebben, want wie Wijnaldum als een fijn er bij te hebben middenvelder vind, neem ik niet serieus. Zullen we van Basten er dan ook maar bij halen als extra spits????;-)))

24 juni 2024 om 07:24

Wie dan? Matusiwa, Hamer, Taylor, Rosario? Liever Wijnaldum dan iedereen die ik hier opnoem.

Ik word zo moe van een aantal spelers. Ik zou met volgende opstelling spelen als ik Koeman zou zijn.
Verbruggen op goal.
5 mans verdediging van rechts naar links: Dumfries, De Ligt, De Vrij, Van de Ven, Blind
Middelveld: Schouten en Veerman controlerend en Reijnders met punt naar voren.
Voorin: Gakpo en Weghorst

Dit zijn tenminste spelers die met het hart voor oranje spelen en met wie wij ons kunnen identificeren.

Hij is de enige speler in de selectie die de gaatjes ziet en de handelingssnelheid en de trap heeft om een speler 1 op 1 te zetten. Hij doet het niet vaak genoeg, en het lukt hem lang niet altijd, maar hij de enige die dit kan.

Ik snap ondertussen niet meer wat jullie allemaal willen. Jullie willen aanvallend voetbal, maar dan zonder enige risico ofzo?

Sinds het EK van 2004 toen we nog de halve finales haalden, heeft Nederland op EKs niets meer gepresteerd: tweemaal eruit in de achste finale tegen B-landen (rusland 2008 en Tsjechië 2021), eenmaal de poulefase met 0 punten afgesloten (2012) en in 2016 konden we ons niet eens kwalificeren. De spelers van nu zijn gewoon minder goed dan de spelers van de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw. Daar moeten we ons bij neerleggen. Het is nu eenmaal zo.

Ben het niet helemaal eens met de snor en veel van de reacties hieronder. Denk wel dat je beter met veerman schouten en tijani op het middenveld kan spelen, maar kan koeman nu gvd malen eens rechtsbuiten gaan zetten?? Wat ziet hij niet wat ik wel zie? De trainingen denk ik. Simoms gewoon laten invallen.

Teleurgestelde mensen zoeken een zondebok van nature en Xavi helpt zich zelf daar niet bij door als een dramaprinses met pruilogen over de grond te gaan rollen bij de minste aanraking door een tegenstander.
In potentie is Xavi gewoon de beste speler van het elftal, de waarde die transfermarkt aangeeft, 80 miljoen t.o.v.b.v. gapko 50 miljoen, is daarn een indicatie van, en heel heel heel af en toe komt dat er al uit.
Een voorbeeld daarvan was, in mijn ogen, in het begin van de wedstrijd toen het strafschop gebied van de Fransen overbezet was met absolute top verdediger hij dankzij z'n techniek toch de bal wist te behouden en ervoor zorde dat Memphis de bal kreeg. Omdat Memphis wellicht is minder is raakte hij de bal vervolgens kwijt.

Xavi moet op tien blijven ondanks dat hij nog niet optimaal speelt, ondank dat hij PSV 'verraden' heeft en 'veerman daarom moet spelen', ondanks dat hij een dramaprinsjes is omdat hij simpelweg in potentie de beste 10 is en het er steeds meer uit zal komen als hem de tijd gegund wordt die hij nodig heeft om tot wasdom te komen.

Was wel een masterclass ‘wat moet je niet doen als coach’

Ehhh ben ik gek? Ik vond hem niet geweldig spelen, maar hij was de enige die direct speelde het spel versnelde en langs een paar Fransen kwam. Hij scoort ook gewoon en was goed in de combij met Gakpo. Als je ziet bij Leipzig zou het beter zijn met Gakpo en Xavi om niet steeds een spits te hebben die in de bal komt en 18x gaat draaien en zo. Dat er hier nog mensen zijn die Johan Derksen waarderen, tja wat is het een zure griezel geworden die voor de centen blijft aanschuiven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren