Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kan Jeremie Frimpong basisplaats vergeten bij Oranje? Valentijn Driessen: ‘Hij zakt ver terug’

Laatste update:

Jeremie Frimpong maakt een teleurstellende indruk op de trainingen van het Nederlands elftal, zo constateert Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf schat de kansen hoger in voor Donyell Malen als rechtsbuiten.

Bondscoach Ronald Koeman koos in het openingsduel met Polen voor Xavi Simons als rechtsbuiten, maar dat pakte niet uit zoals gewenst. De buitenspeler van RB Leipzig legde wel veel energie in de wedstrijd, maar was ongelukkig in zijn acties.

Malen is een andere optie voor die positie, net als Jeremie Frimpong. Laatstgenoemde maakte indruk in de oefeninterlands voorafgaand aan het EK, maar valt op de training tegen, zo merkt Driessen op in de podcast Kick-Off.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Ik zou voor Malen gaan", aldus de chef voetbal. "Die maakt echt indruk op de training. Frimpong zakt juist een beetje terug. Op de trainingen die wij hebben bezocht maakt hij niet de indruk zoals hij in de wedstrijden heeft gedaan."

Driessen verwacht dat Malen snel meer minuten gaat maken in Oranje. "Als hij niet in de basis staat, komt hij er wel in als invaller. Het is een goede speler en hij staat op een positie (rechtsbuiten, red.) die het meest omstreden is."

Malen schuift woensdag samen met Stefan de Vrij aan voor een persmoment van Oranje. Dit zal rond 16:50 uur zijn. Aansluitend is er een besloten training.

Donderdag is alleen het eerste kwartier van de training open voor de media. In de avond (19:45 uur) schuift Koeman samen met een speler aan voor de persconferentie. Welke speler dat is, is nog niet bekend.

Wie zie jij het liefst als rechtsbuiten in Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe opportunistisch is het toch allemaal weer. Hoe ze het op trainingen doen maakt mij helemaal niks uit. Hele seizoen ben je in vorm, in de oefenwedstrijden doe je het uitstekend, je valt prima in op het EK en dan zou je op basis van wat trainingen direct weer worden afgeschreven. Heel bijzonder hoe het werkt in het voetbal.

19 juni 2024 om 12:42

Ja je hebt gelijk dat je natuurlijk moet pieken op de wedstrijdmomenten, maar het is wel aan de speler om zich te laten zien aan de bondscoach op de trainingen.

Als je beduidend minder presteert dan je concurrent op de training, dan is het toch alleen maar logisch dat de concurrent, die er in eerdere wedstrijden misschien minder sterk heeft gestaan alsnog de voorkeur krijgt?

19 juni 2024 om 12:51

Het is natuurlijk wel een stuk belangrijker hoe Koeman vindt dat Frimpong het doet op de trainingen.
Die heeft ook meestal niet dezelfde mening als meneertje Driessen.

19 juni 2024 om 12:59

En dan vergeet je nog het meest belangrijke: het komt van Valentijn Driessen af. Als we van iemand inhoudelijk niks aan hoeven te nemen dan is het wel van Valentijn.

19 juni 2024 om 15:23

Pff inderdaad. Bij het inbeelden van z’n hoofd bij dit soort berichten word ik al moe

19 juni 2024 om 13:07

Besef even dat de media misschien een kwartiertje aanwezig mag zijn op de trainingen.

19 juni 2024 om 19:43

Frimpong staat normaal natuurlijk ook geen rechtsbuiten, is ook een verschil. Malen is natuurlijk echt een aanvaller, dat is Frimpong niet.

Dit baseert Valentijn op basis van steeds het eerste kwartiertje van de training dat hij mag zien? Ik hoop persoonlijk in ieder geval op Frimpong, in de laatste wedstrijden maakte hij juist steeds wel indruk.

Ik denk dat je je tegenstander gek maakt als je Malen rechtsbuiten heb, Frimpong rechtshalf en Dumfries gewoon back. Frimpong zou stuivertje kunnen wisselen als Dumfries opkomt maar kan ook over Malen heen. Dan kan Veerman reserve staan en heb je nog Reijnders links en Schouten kort voor de verdediging.

19 juni 2024 om 12:40

Je kan uiteraard niet met 3 spelers spelen die in aanvallend opzicht rechtsbuiten staan.

19 juni 2024 om 12:45

He verdomme, ik wil gewoon de beste kaarten op tafel

19 juni 2024 om 13:18

Dan moet Dumfries sws niet opstellen als je de beste kaarten op tafel wil bobson

19 juni 2024 om 13:24

Geertruida er ook bij dan heb je alle rechtsbacks opgesteld

19 juni 2024 om 12:55

Denk dat ze de ballen uit hun broek lachen met alle gaten die oprechts ontstaan als iedereen steeds weg is. Plz nooit zo spelen haha

19 juni 2024 om 15:00

Ja inderdaad. Dat heb je ofwel een dodelijk snelle combinatie over rechts, of je tegenstanders trekken massaal die kant op om de Frimpong-Malwm-Dumfries trein te stoppen waardoor je in de as van het veld juist ruimte krijgt.

19 juni 2024 om 15:05

Stop nou is met Dumfries. Geen enkele tegenstander maak je gek met Dumfries

Waarop baseert Driessen, dat Frimpong tegenvalt op trainingen?
Heeft ie dat ergens gelezen?
Dat kan hij zelf absoluut niet beoordelen.

Op traiining.... kom op zeg

Gaat nergens over dit. De paar minuten dat hij mee mag kijken geven werkelijk niks aan.
Frimpong hoort gewoon basis te staan. Malen mag er ook in. Desnoods voor Depay, want die laat het toch niet zien als het erom gaat.

Tsja. Driessen vond Schouten ook op de nieuwe Busquets lijken en noem het maar op. Die man kan ik absoluut niet meer serieus nemen hoor.

Frimpong heeft zo'n goede vorm en ook goede interlands gespeeld, dat het hij of Simons is op rechtsbuiten.

Malen zat bij BvB ook weer op het bankje tegen het einde. Ideale invaller voor de laatstet 30/20 minuten. Dan komt hij met zijn snelheid en directheid goed van pas.

Hij viel overigens ook als linksbuiten een keer in, dus het is niet dat Malen persé op rechts moet invallen of spelen...

Ik zou best begrijpen als je zo'n goed seizoen hebt gehad en je op de bank wordt gezet voor een Xavi die er geen kloot van bakt internationaal gezien dat je motivatie ver te zoeken is om eerlijk te zijn, en zeker tijdens een training.

Tuurlijk. Het voetbalgeweten heeft een paar trainingen bezocht en concludeert dat Frimpong ver is teruggezakt. Wat levert die man journalistiek toch een bedroevend niveau af.

Zo was Hazard ook vreselijk op trainingen volgens zijn oud-teamgenoten bij Chelsea. In wedstrijden.. net iets beter
Totaal geen graadmeter en daarnaast ziet Valentijn hooguit een fractie van de training en precies dat stukje waar hij geen conclusies uit kan trekken.

19 juni 2024 om 13:47

Waarschijnlijk had Valentijn in zijn tijd nog durven beweren dat Romario op de bank had moeten beginnen bij wedstrijden. Die deed ook geen bal op trainingen.

Het is wel komisch dat iedereen hier op VZ Driessen afbrandt omdat hij slechts een kwartier van de training kan zien en dit daarop baseert, terwijl iedereen hier zelf daarna wel een mening verkondigd zonder ook maar één minuut van de training te kunnen zien.

Het begitn een beetje eng te worden wat voor een hetze er rondom Frimpong aan het ontstaan is. Die jongen speelde top tegen Canada, en heeft tegen Polen helemaal niets laten zien. Goed seizoen gedraaid, maar nou niet per definitie perfect voor ons systeem.

Dumfries presteert al jaren in NL en heeft ook een prima pot gespeeld tegen Polen. Defensief stabiel en cruciaal in aanvallend opzicht doordat er ontzettend veel hoge ballen richting Dumfries gaan, die deze dan weer wint door zijn kopkracht.

Frimpong heeft een toekomst maar dit Nederlands elftal is afgesteld op Dumfries die het prima doet. Waarom moet dan the new shiny toy PER SE gebruikt worden.

19 juni 2024 om 14:28

Eens met tactische keuze voor Dumfries. Maar Frimpong heeft maar 10 minuten gemaakt tegen Polen, daar is toch niks op te baseren. Op de minuten van Xavi Simons wel… die heeft echt niks laten zien. In dat opzicht mogen we best vraagtekens zetten waarom een speler, die misschien wel het beste seizoen heeft gedraaid van de hele selectie, geen basisplek verdiend. Dat is een argument dan die paar minuutjes op de training.

19 juni 2024 om 14:34

Denk inderdaad dat Dumfries als aanspeelpunt door de lucht een hele belangrijke reden voor zijn basisplek is. In de donkere jaren onder Van Bommel bij PSV was de lange bal op Denzel echt de enige manier waardoor we onder de druk van tegenstanders uit konden komen. Hij kan dat oprecht goed. Met Mempis, Gakpo, en Xavi of Frimpong, hebben hoge ballen weinig nut. En geheid dat we dat nog nodig gaan hebben.

Goed dat je dat aanstipt.

19 juni 2024 om 15:15

Volgens mij bedoel jij inderdaad niet 'hetze' zoals het hoort, maar ik snap wat je bedoelt. Alleen ben ik het in deze niet met jou eens. Ik vind de wedstrijd tegen Polen benoemen niet bepaald fair, gezien zijn korte invalbeurt. Daarin heeft hij ook nog eens nauwelijks een bal gekregen, dus niet bepaald fair om hem daarop naar beneden te halen.

Wat betreft Dumfries, daar zie ik het toch echt anders. Ik vond het absoluut geen ''prima pot'' van Dumfries tegen Polen. Ook defensief was hij totaal niet stabiel. Hij was vaak uit positie en maakte veel overtredingen om dat te herstellen. Aanvallend kwam hij nauwelijks in het spel voor buiten die ene kopbal, juist omdat hij niet nuttig is als hij al rechtsbuiten staat.

Juist zoals wij tegen Polen speelden, is Dumfries geen nuttige speler. Dumfries is nuttig en gevaarlijk wanneer hij runs kan maken, niet wanneer hij al op de positie staat en dan de bal krijgt. Tegen Polen was dat laatste juist precies het geval. Waarom denk je dat alles via links liep? Rechts opbouwen met Dumfries werkt niet. Die heeft een slechte balcontrole en kan geen combinatie aan gaan, waardoor het uitloopt op een tikje terug. Dat gebeurde keer op keer. En zijn voorzetten waren ook nog eens dramatisch.

Ik hoef absoluut niet per se Dumfries per direct uit de basis te zien verdwijnen. Ik vind alleen die onaantastbare status van hem onterecht. Zeker op basis van zijn afgelopen seizoen bij Inter, waarin hij simpelweg niet top was. En ook bij Oranje heeft hij het laatste jaar minder goede potten gespeeld dan daarvoor.

Wat betreft die kopballen ben ik het zeker mee eens. Dat is een sterk punt van hem. Desondanks vind ik ook daar dat het 'nut' een beetje overdreven wordt. Bijvoorbeeld tegen Polen heb ik hem namelijk ook gewoon 5 van zulke ballen de 3e ring in zien koppen (ik chargeer een beetje nu).. Ik krijg vooral het gevoel dat er vaker niet dan wel een idee achter zit bij Dumfries. Dat is met voorzetten, maar met die kopballen net zo.

Oh oh oh hij blijft maar uit z’n nek lullen zeg.
Geen toegevoegde waarde voor de sport.
Weg met die man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren