Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het bijzondere aantal kaarten dat Julián Carranza, de nieuwe spits van Feyenoord, reeds pakte in zijn carrière

Laatste update:

Julián Carranza is hard op weg om de nieuwe spits van Feyenoord te worden. De 24-jarige Argentijn, die momenteel nog onder contract staat bij Philadelphia Union, gaat voor meerdere jaren tekenen in De Kuip. Bij een snelle blik op zijn statistieken valt op dat Carranza behoorlijk wat kaarten pakt.

Carranza brak door bij zijn jeugdliefde Banfield in Argentinië, waar hij uiteindelijk 48 wedstrijden (2.976 minuten) in de hoofdmacht speelde. Daarin was de spits goed voor 11 doelpunten en 2 assists. In zijn tijd bij Banfield zag Carranza geen enkele keer een rode kaart, al ontving hij als jong talent wel al 11 keer geel.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vervolgens pikte Inter Miami jeugdinternational Carranza voor 5,45 miljoen euro op in zijn geboorteland. Bij de huidige club van Lionel Messi had de rechtspoot het lastig. Carranza speelde slechts 1.292 minuten in het shirt van Inter Miami, verdeeld over 42 officiële optredens. De Argentijn pakte vaker geel (7 kaarten) dan dat hij trefzeker (3 doelpunten) was.

Philadelphia Union bood in december 2021 een uitweg door Carranza te huren, om hem vervolgens in juli 2022 voor slechts 455.000 euro definitief over te nemen. In het shirt van Zolos is Carranza behoorlijk meer gaan scoren, maar ook zijn aantal kaarten is behoorlijk gestegen.

Carranza speelde in totaal 7.476 minuten in het shirt van Philadelphia Unions, verdeeld over 95 optredens. Daarin staat de teller op 43 doelpunten en 20 assists, een behoorlijk goed moyenne in de Major League Soccer. Wel is het aantal kaarten dat Carranza pakt zoals gezegd opvallend.

In zijn eerste seizoen bij Philadelphia Union, 2021/22, pakte Carranza 9 gele kaarten. Eenmaal ontving de Zuid-Amerikaan 2 gele prenten in één wedstrijd, waardoor hij met rood van het veld werd gestuurd. Het seizoen daarna pakte Carranza ‘slechts’ 8 gele kaarten, waarvan eenmaal 2 in één duel en dus rood. Ook ontving de aanvalsleider in dat seizoen zijn eerste directe rode kaart.

In het huidige seizoen verkeert Carranza in goede vorm. In 15 officiële wedstrijden was de spits al 10 keer trefzeker. Wel zet de spits zijn kaartentrend door, daar hij al 6 keer geel kreeg te zien. In totaal kreeg Carranza in zijn carrière reeds 41 keer geel. Tweemaal werd hij met een dubbele gele kaart van het veld gestuurd en eenmaal ontving hij direct rood.

Gimenez en Ueda


Een vergelijking met Santiago Gimenez (23) en Ayase Ueda (25), de huidige spitsen van Feyenoord, is door het opvallende aantal van Carranza interessant. De Mexicaans international, die net als Carranza in Argentinië geboren is, speelde in totaal 191 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Cruz Azul en Feyenoord.

Gimenez zag daarin 25 gele kaarten. Eenmaal kreeg hij er 2 in één wedstrijd en dus rood. Zijn enige directe rode kaart in zijn carrière tot dusver ontving Gimenez in het shirt van Feyenoord. Op bezoek bij AS Roma vierde de linkspoot zijn frustraties bot met een charge op verdediger Gianluca Mancini.

Ueda is een stuk milder dan Gimenez en Carranza. De Japanner speelde in totaal 182 officiële wedstrijden in dienst van Kashima Antlers, Cercle Brugge en Feyenoord. De rechtspoot zag nog geen enkele keer rood en ontving slechts 6 gele kaarten in zijn carrière tot dusver. In het shirt van Feyenoord kreeg Ueda nog geen enkele keer geel te zien.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Als dit door de Zuid-Amerikaanse felheid komt is dat helemaal prima.

Behoorlijk verschil, je ziet duidelijk het Argentijnse bloed van Gimenez en Carranza haha

12 juni 2024 om 09:46

Oh dacht dat Gimenez Mexicaans was, thanks!

12 juni 2024 om 09:52

Geboren in Buenos Aires net zoals zn vader

12 juni 2024 om 09:55

Oh ik wist niet dat Buenos Aires in Mexico lag... Thanks!

12 juni 2024 om 09:48

Of juist het Japanse bloed bij Ueda

12 juni 2024 om 09:52

Heeft Gimenez ooit een bloedtransfusie gehad?

12 juni 2024 om 10:07

Argentijnse ouders. Het is aan hem ook wel aardig te zien op basis van uiterlijk. Ik vind Argentijnen en Mexicanen over het algemeen wel makkelijk om uit elkaar te houden, zien er toch net iets anders uit.

12 juni 2024 om 10:10

Nee, alleen verhuisd naar Mexico vanuit Buenos Aires.

12 juni 2024 om 10:12

Bedankt mannen! Dat wist ik niet

Kunnen we iedereen's favoriete woord grinta weer uit de kast halen!

Oei, dan krijgt Remco Balk er stevige concurrentie bij als notoire kaartenpakker.

12 juni 2024 om 18:24

Pothuizen zit ook al te zweten denk 😂

Pas dus uitstekend bij Feyenoord.

12 juni 2024 om 09:52

Loop je weer wat te roepen zonder dat je iets weet? Alleen PSV heeft in de Eredivisie minder gele kaarten gepakt dan Feyenoord. En zijn PSV en Feyenoord de enige clubs waar slechts 1 keer een indirecte rode kaart werd gegeven.

12 juni 2024 om 11:04

Vooral niet op reageren joh.
Goede stats van psv en feyenoord afgelopen jaar.

12 juni 2024 om 14:26

Fijn hè, dat je op zo'n forum zonder enige kennis van zaken mee mag blaten.

Ik snap dat het komkommertijd is maar dit is toch een beetje een nietszeggende statistiek voor een spits? Kunnen jullie niet even zijn aanvallende cijfers en statistieken zo uitgebreid naast die van Gimenez en Ueda leggen?

Geen idee wat we van deze jongen kunnen verwachten maar Feyenoord haalt vaak wel prima spitsen voor een klein prijsje binnen. Benieuwd of dit weer de volgende (cult) held gaat worden in Rotterdam

12 juni 2024 om 09:49

Dat kost meer tijd hè. Nu hebben ze snel wat statistieken erbij gepakt en er een romantisch verhaal van gemaakt.

12 juni 2024 om 09:53

Precies wat in de lead staat dus?

12 juni 2024 om 10:49

hahaha ja dat heb je inderdaad in de lead gezet. Of je er blij mee moet zijn is iets anders

Hahahaha mooi vlambare Kuip, zo'n dolle zuid Amerikaan in de spits en de Wolf op de bank. Laat maar komen volgend seizoen.

Komt natuurlijk nog lang niet in de buurt van Balk qua kaarten. Ik hoop wel dat hij voor het overige wèl beter is dan Balk want die kan er verder geen ruk van

was leuk geweest als er ook werd benoemd hoe hij zijn kaarten krijgt.
namelijk vaak bij het doorjagen waar hij te laat is bij de tackle/ingreep, raakt hij de speler terwijl de bal al weg is. Dit is ook 1 van de redenen waarom deze jongen wordt gehaald, is iemand die oorlog maakt en fel druk zet op een verdediging... het risico is dus het te laat komen en iemand raken en dus geel als gevolg.

12 juni 2024 om 10:25

Dus het is een wilde bras, daar houden ze wel van in Rotterdam over het algemeen.

12 juni 2024 om 14:31

Interessante conclusie, vooral van iemand die een club met een crimineel, kamikaze, een slager onder contract support. Licht eens toe?

Duidelijk een topper. Feyenoord gaat het EK winnen.

12 juni 2024 om 12:35

Mooi gesproken Henkie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren